Barcelonan kasvatti Gerard Deulofeu teki perjantaina valioliigahistoriaa. 24-vuotiaasta Deulofeusta tuli ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt Watfordille hattutempun valioliigaottelussa. Watford kukisti espanjalaisen maalien avustuksella Cardiffin selvänumeroisesti 5-1.

Deulofeun hattutemppu ei jäänyt kuitenkaan euroviikonlopun ainoaksi, vaan Sevillassa loisti vieläkin kirkkaammin Lionel Messi – kuka muu muka. Messi teki kolme maalia ja syötti yhden, kun Barcelona haki Sevillasta 4-2 -vierasvoiton.

Myös Deulofeun Messin dominointi veti nöyräksi.

– Luulin olevani viikonlopun kuningas, kunnes näin Messin Pizjuánilla. Hän on uskomaton pelaaja ja nautin suuresti hänen katselemisestaan, Deulofeu sanoi El Transistorin haastattelussa.

– Minulla on Messistä anekdootti. Muistan, kuinka syötin hänelle pallon, joka lensi kuin meloni. Aioin pyytää häneltä välittömästi anteeksi, mutta hän kuitenkin otti pallon aivan uskomattomasti haltuun.

– Nautin suuresti ajastani Barcassa, koska pelasin yhdessä parhaiden pelaajien kanssa. Minun piti kuitenkin etsiä oma urapolkuni. Barcassa olin kotonani ja maailman parhaassa joukkueessa, mutta on hinnatonta tuntea itsensä tärkeäksi ja johtajaksi.

[readmore from=Messi-Lionel]

– Minulla ei ole kärsivällisyyttä. Minä tarvitsin minuutteja, ja Barcassa en saanut pelata. Lisäksi meneillään oli MM-kisavuosi ja etsin joukkuetta, jossa voisin saada suuremman roolin, Deulofeu kertoi lähtönsä syistä.

Monipuolinen hyökkääjä siirtyi Watfordiin lainapestillä tammikuussa 2018. Siirto muutettin pysyväksi siirroksi viime kesänä. Tällä kaudella Deulofeu on tehnyt Watfordille yhteensä kuusi maalia.

Lähde: AS