Yksi kuluvan vuosikymmenen ikimuistoisimmista jalkapallo-otteluista on epäilemättä vajaan kahden vuoden takainen Mestarien liigan pudotuspeliottelu Barcelona-PSG. Pariisilaisjoukkue oli rökittänyt Barcelonan kotikentällään 4-0, mutta Barca teki mahdottomasta mahdollisen ja eteni jatkoon 6-1 -kotivoiton turvin.

Barcan kiriä avittivat suuresti erotuomari Deniz Aytekinin kyseenalaiset tuomariratkaisut. Ottelun uusimiseksi perustettuun nettiadressiin tulikin vain muutamissa päivissä yli 200 000 allekirjoitusta. PSG puolestaan jätti UEFA:lle Aytekinin tuomaroinnista virallisen valituksen. Luonnollisesti kumpikaan toimenpiteistä ei vaikuttanut ottelun lopputulokseen mitenkään, mutta Aytekinin urakaareen sillä oli sitäkin näkyvämpi vaikutus.

8.3.2017 pelatun kohuottelun jälkeen 40-vuotias saksalaistuomari ei ole saanut tuomittavakseen ainuttakaan Mestarien liigan pudotuspeliottelua. Viimeisten kahden kauden aikana hänet on valittu vain viiteen lohkovaiheen otteluun, eikä yksikään peleistä ole ollut lohkon niin sanottu ”kärkiottelu”. Viime viikolla Aytekin oli tuomarina Eurooppa-liigan ottelussa Valencia-Celtic, ja näyttääkin siltä, että Eurooppa-liiga on UEFA:n silmissä nykyään oikea taso Aytekinille.

Kyseisen klassikko-ottelun tilanne oli vain kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa Barcelonalle 3-1. Se kuitenkin teki seitsemässä minuutissa kolme maalia ja eteni jatkoon.

Erityisesti Aytekinin tuomaroinnissa kritisoitiin Angel Di Marían kaatamisesta saamatta jäänyt rankkaria sekä Luis Suárezin helposta maihinmenosta tuomittu, 5-1 -maaliin johtanut pilkku. Kalliita virheitä Aytekinin oman uran kannalta.