Barcelona järjesti viime viikolla yhden kaikkien aikojen jalkapallourotöistä, kun se nousi neljän maalin avausosan tappiosta otteluparin voittoon Mestarien liigassa PSG:tä vastaan. Viimeisellä seitsemällä minuutilla Barcelona onnistui maalinteossa kolmesti.

Paris Saint Germainille tappio on luonnollisesti ollut raastava, ja jälkipyykkiä pestään Pariisissa edelleen. Seura on toki hyväksynyt tappionsa, mutta siitä huolimatta se on jättänyt UEFA:lle muodollisen valituksen ottelun saksalaisen erotuomarin Deniz Aytekin työskentelystä ottelussa.

Marcan mukaan PSG pyytää UEFA:a käsittelemään kymmentä kiistanalaista tilannetta. Europelit tältä kaudelta hyvästellyt seura on liittänyt valituksensa tueksi videoleikkeet kaikista tapahtumista, joissa se tuntee kokeneensa vääryyttä. Lisäksi PSG:n puheenjohtaja Nasser Al Khelaifi on pyytänyt tulkinnanvaraisista tilanteista mielipiteitä kansainvälisen tason erotuomareilta.

Valituksessa pyydetään UEFA:n kannanottoa seuraaviin tilanteisiin:

1. Javier Mascheranon käsivirhe

Kun PSG:n Julian Draxler keskitti, pallo osui Barcelonan Javier Mascheranon käteen rangaistusalueella, mutta Aytekin päätti olla tuomitsematta tilanteesta rankkaria. Aytekin katsoi tilannetta 18 metrin päästä, mutta hänen näkölinjansa oli esteetön.

2. Tuomitsematta jäänyt toinen varoitus Gerard Piquélle

Barca-toppari sai varoituksen 23. minuutilla, kun hän taklasi takaapäin PSG:n kärkimiestä Edinson Cavania. PSG:n mielestä Piqué olisi ansainnut toisen varoituksen 41. peliminuutilla, kun hän esti Cavania pääsemästä yksin läpi, vastassaan enää vain Barca-vahti Marc-André ter Stegen.

3. Barcelonan rankkari, kun Thomas Meunier kaatoi Neymarin

48. peliminuutilla Barcelona sai illan ensimmäisen rankkarinsa verrattain erikoisesta tilanteesta. Belgialaispuolustaja Thomas Meunier kompuroi ja kaatui maahan Neymarin juoksulinjalle. Meunierin pää osui Neymarin jalkoihin, ja brassi meni niin ikään nurin. Meunierilla oli tilanteessa huonoa tuuriakin, ja Neymarin voi sanoa hakeneen pilkkua. Erotuomari Aytekin oli tilanteesta 15 metrin päässä, mutta pilkkutuomio tuli 17 sekunnin viiveellä päätyrajatuomarilta, joka seurasi kaksinkamppailua 30 metrin etäisyydeltä.

4. Neymarin varoitukseen johtanut koiruus

Epätoivoinen Barcelona oli otteluparissa kahden maalin tappiolla ilman tehtyä vierasmaalia, kun palloton Neymar potkaisi PSG-toppari Marquinhosia takaapäin. Aytekin antoi ottelun sankarille varoituksen, mutta PSG:n näkemyksen mukaan turhautuneesta rikkeestä olisi kuulunut antaa suora ulosajo. Lisäksi PSG argumentoi, että Neymar olisi ansainnut ensimmäisen varoituksensa jo kymmenen minuuttia aiemmin kalasteltuaan rankkaria PSG:n puolustusalueella.

5. Luis Suárezin sukeltelut

Barcelonan hyökkääjä Luis Suárez sai Aytekinilta varoituksen, kun hän sukelsi rankkarialueella Marco Verrattin haettua mieheen pienenpienen kontaktin. Elintärkeässä 5-1 -maalissa Suárez meni jälleen kevyesti maihin, mutta tällä kertaa tuomarin ratkaisu oli (toisen) varoituksen sijaan rankkari Barcelonalle.

6. Gerard Piquén käsivirhe

PSG:n pelaajat vaativat rankkaria, kun Angel Di Marían keskitysyritys pysähtyi Piquén käteen pelin 78. minuutilla, Barcelonan johtaessa ottelua 3-1.

7. Rankkari ja punainen kortti, kun Javier Mascherano kaatoi Angel Di Marían

Hieman ennen Barcelonan ihmenousun huipentumista Di María oli pääsemässä nokikkain maalivahti ter Stegenin kanssa, kun Mascherano kaatoi maanmiehensä takaapäin, alimpana miehenä. Mascherano myönsi ottelun jälkeen rikkoneensa Di Maríaa rankkarin arvoisesti, mutta totesi, ettei se ratkaissut Barcelonan jatkopaikkaa.

8. Luis Suárezin saama helppo rankkari

PSG:n näkemyksen mukaan Suárez olisi ansainnut illan toisen sukellusvaroituksensa, kun uruguaylainen kaadettiin rankkarialueella viitisen minuuttia ennen ottelun päätöstä. Suárez piteli rintaansa, päätään ja kaulaansa, ja Aytekin määräsi pallon pilkulle – PSG:n kannalta kohtalokkaasti.