Barcelona kukisti sunnuntai-iltana Leganésin työn ja tuskan jälkeen 3-1. Ottelu ratkesi käytännössä 71. minuutilla, kun vaihdossa aloittanut Lionel Messi laukoi tulisesti kohti vieraiden maalin takanurkkaa. Leganésin Pichu Cuellar torjui komeasti, mutta Luis Suárez siirsi paluupallon verkkoon jyräten samalla Cuellarin tieltään.

Cuellar jäi tilanteen jälkeen maahan makaamaan rannettaan pidellen, ja Leganésin pelaajat piirittivät erotuomari Ricardo de Burgos Bengoetxean. Tämä ei tilannetta videonäytöltä tarkistanut, ja niinpä maali jäi voimaan.

Espanjalaismedian käyttämät tuomariasiantuntijat olivat pelin jälkeen tilanteesta eri linjoilla. Eduardo Iturralde Gonzálezin mielestä maali oli laillinen.

– Kontakti tapahtui Suárezin laukauksen jälkeen eikä VAR nähnyt tilanteessa selkeää rikettä, Iturralde totesi Carrusel Deportivolle AS:n mukaan.

[readmore from=tuomarit]

– Maalivahti taisteli pallosta polvillaan pelaten. Liikuimme harmaalla alueella.

Radio Marcan käyttämä asiantuntija Juan Andujar Oliver jäi sen sijaan kaipaamaan Burgos Bengoetxealta videotarkistusta.

– Minusta Suárez rikkoi Cuellaria. Burgos Bengoetxean olisi pitänyt tarkistaa se VAR-näytöltä. Ei se voi mennä niin, että tällaiset tilanteet tuomitsevat Las Rozasissa olevat videotuomarit, eikä kentällä oleva päätuomari, Andujar valitteli.