Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde teki kovan ratkaisun kahden vaativan cup-ottelun puristuksessa, ja jätti Lionel Messin ja Ivan Rakiticin vaihtopenkille Leganésia vastaan pelatussa kotiottelussa. Sitkeä Leganés piti kuitenkin Barcelonaa sen verran lujilla, että Valverden oli pakko tehdä Messin ja Rakiticin tuplavaihto pelin 64. minuutilla. Se kannatti, sillä juuri Messi rakenteli Barcelonan 3-1 -voittomaalin.

1-0 -johtoon Barcelona meni, kun peliä oli pelattu 31 minuuttia. Hyökkäys vyöryi nopeasti kentän oikealta laidalta kohti Leganésin maalia, rakenteluun vahvasti osallistunut Ousmane Dembélé käytti palloa Jordi Alballa, ja sai pian se takaisin vapaaseen sektoriin. Ranskalainen jatkoi yhdellä kosketuksella pallon tolpan kautta verkkoon ja sai tuulettaa kauden kahdeksatta sarjamaaliaan.

Kun toinen puoliaika oli vanhentunut 12 minuuttia, Leganés onnistui tasoittamaan pelin. Jordi Alba ei onnistunut katkaisemaan pystysyöttöä, vaan päinvastoin jatkoi pallon Youssef En Nesyrille. En Nesyrin tarkka poikittaissyöttö vyöryi maalin edustalle Gerard Piquén silmien editse, ja paikalle syöksynyt Tanskan maajoukkuehyökkääjä Martin Braithwaite liukui pallon Marc-André ter Stegenin jalkojen välistä verkkoon.

Braithwaite onnistui saman viikon aikana maalinteossa sekä Real Madridia että Barcelonaa vastaan. Vain vähän maalinsa jälkeen hän oli karata Barca-puolustukselta toistamiseen, mutta Sergi Roberto katkaisi läpiajon varoituksen arvoisesti.

3 - Leganes’ Martin Braithwaite is the third player to score against both Barcelona and Real Madrid this season in all competitions, after Diego Costa and Sergio Canales. Bargain.

Seuraavaksi nähtiinkin jo mainittu tuplavaihto. Messin ja Rakiticin mukaantulo piristi ymmärrettävästi Barcelonaa selvästi, mutta se sen sijaan aiheutti Valverdelle harmaita hiuksia, että avausmaalin tehnyt Dembélé jouduttiin ottamaan vaihtoon. Dembélé nilkutti kentältä kaksinkamppailun jälkeen, ja siirtohuhuissa oleva Malcom tuli sisään.

Viimeisestä vaihdosta ei ehtinyt kulua kuin pari minuuttia, kun Messi esitteli maagisuuttaan. Argentiinalainen tykitti kovan ja kierteisen vedon kohti takanurkkaa, mutta Ivan Cuellar venyi loisteliaaseen yhden käden torjuntaan. Pahaksi onneksi Leganésin puolustajat eivät ehtineet Cuellaria auttamaan, vaan Luis Suárez rynni paluupallon verkkoon. Ohimennen Suárez kolhi sekä Cuellarin päätä että kättä, ja saikin tunteet kuumenemaan.

Lopullisen niitin Leganésin arkkuun iski kukapas muu kuin Lionel Messi. Messi pelasi tutun tutkaparinsa Jordi Alban kanssa hyvää seinäpeliä ja sinetöi 18. liigamaalillaan lisäajalla loppunumeroiksi 3-1.

Barcelonan sarjajohto säilyi tuloksen myötä viidessä pisteessä.