Viidet arvokisat pelannut Pepe jätti toissa kesänä Real Madridin kymmenen kauden jälkeen. Kokenut ja mielipiteitä jakava portugalilainen siirtyi Besiktasiin, jossa rupeama jäi kuitenkin loppuvuodesta 2018 kesken seuran taloudellisten ongelmien vuoksi.

Pepen uusi koti löytyi Portugalin liigakärjen FC Porton riveistä, eli tutusta ympäristöstä. Brasiliassa syntynyt, mutta madeiralaisessa Maritimossa jalostunut Pepe vietti Portossa kolme kautta vuosina 2004-2007, ja on innoissaan paluusta seuraan.

– Maritimossa pelatessani asuin saarella, ja mantereelle muutto oli valtava muutos. Sopeutumisvuoteni aikana en ollut oma itseni, mutta joukkuekaan ei ollut erikoinen. Kaksi viimeistä (mestaruuteen päättynyttä) vuotta olivat kuitenkin fantastisia, Pepe kertoo Porto Canalin haastattelussa.

Kun Pepe siirtyi Real Madridiin kesällä 2007, espanjalaisseura maksoi miehestä puolustajalle tuohon maailmanaikaan valtavan summan, 30 miljoonaa euroa. Monet epäilivät siirtoa, mutta Pepe osoitti pian epäilykset turhiksi.

– Real Madrid oli tuolloin topparien hautausmaa. Yksikään sinne siirtynyt ei onnistunut vakuuttamaan. Porto valmisti minua sitä varten ja vietin seurassa kymmenen kautta, Pepe sanoi.

Iker Casillas

@IkerCasillas
Wellcome
Bem-vindo
Bienvenido
@FCPorto

Portossa Pepe jakaa jälleen pukukopin vanhan seurakaverinsa ja hyvän ystävänsä Iker Casillasin kanssa.

– Jälleennäkemisemme oli todella hieno. Olin onnellinen, koska hänkin näytti siltä. Kun saavuin Madridiin, kerroin hänelle Portosta. Voi olla, että vaikutin Ikerin päätökseen siirtyä Portoon, mene ja tiedä, Pepe pohtii.