Barcelonan supertähti Lionel Messi on pitänyt taukoa Argentiinan maajoukkueesta kesän MM-turnauksen jälkeen, mutta nyt Messin kotimaan lehdistö uskoo, että ”Kirpun” paluu lähestyy. Kesällä edessä on Etelä-Amerikan mestaruusturnaus Copa América, ja maajoukkuetta luotsaava Lionel Scaloni on toiveikas sen suhteen, että joukkueen johtotähti nähdään taas Albicelesten peliasussa.

– En väitä, että juttelen hänen kanssaan usein, mutta meillä on keskusteluyhteys. Keskustelen Messin kanssa pian, ja yritän saada hänet palaamaan vuonna 2019. Se keskustelu on asialistallani, Scaloni totesi Argentiinan jalkapalloliitto AFA:n kotisivuillaan perjantaina julkaisemassa haastattelussa.

– Se on loogisesti meille tärkeä asia. Olen aina sanonut, että kuka tahansa valmentaja haluaisi valmentaa Messiä, ja minulle se on vielä tärkeämpää.

– Toivomme, että keskustelumme päättyy hyvin. Olemme optimistisia, ja uskomme, että lopputulos on positiivinen.

Scaloni kommentoi Messin tilannetta vain kaksi päivää sen jälkeen, kun miehen tilanteeseen oli ottanut kantaa myös jalkapalloliiton puheenjohtaja Claudio Tapia.

[readmore from=Messi-Lionel]

– Messi ei ole ikinä lähtenykään maajoukkueesta. Hän rakastaa tätä paitaa suuresti, enkä epäile lainkaan sitä, etteikö hän tulisi mukaan, kun hänet valitaan joukkueeseen, Tapia sanoi TN:n mukaan.

Copa América pelataan Brasiliassa 7.6.-14.7. Sitä ennen Argentiina pelaa vielä maaliskuussa kaksi ystävyysottelua, joiden vastustajat eivät toistaiseksi ole tiedossa.

Argentiinan edellisestä isosta turnausvoitosta – Copa Américan vuoden 1993 mestaruudesta – tulee kuluneeksi ensi vuonna jo 26 vuotta.