Paris Saint-Germain on hyllyttänyt keskikenttäpelaaja Adrien Rabiot’n ”toistaiseksi” joukkueen peleistä. Rabiot, 23, on tiettävästi ollut pitkään Barcelonan hankintalistalla.

PSG:n urheilutoimenjohtaja Antero Henrique paljasti, että seura lopetti jatkosopimusneuvottelut Rabiot’n kanssa useiden epäonnistuneiden yritysten jälkeen. Henriquen mukaan ranskalaispelaajan toiminta oli osoitus ”kunnioituksen puutteesta seuraa ja kannattajia kohtaan”. Rabiot’n ja PSG:n sopimus päättyy kuluvan kauden jälkeen, jolloin hän voi jättää seuran ilman siirtokorvausta. Jos PSG haluaa hänestä siirtokorvauksen, tulee sen myydä Rabiot tammikuussa.

Pariisilaisten päävalmentaja Thomas Tuchel harmitteli avainpelaajansa hyllyttämistä, mutta sanoi ymmärtävänsä ja kunnioittavansa seurajohdon päätöstä.

Ranskalaislehti L’Equipe uutisoi tiistaina, että Barcelona olisi jo päässyt yhteisymmärrykseen sopimuksesta Rabiot’n kanssa. Henrique kritisoi Katalonian suurseuraa ja epäili, että Barcelona on neuvotellut Rabiot’n kanssa ilman PSG:n suostumusta, heidän selkänsä takana.

Henrique syytti myös ranskalaispelajaa ja hänen edustajaansa PSG:n harhaanjohtamisesta.

Rabiot’n agenttina toimii hänen äitinsä Veronique, joka kiisti RTL:n haastattelussa, että heillä olisi diili Barcelonan kanssa. Hän myös oli kiitollinen Ranskan ammattilaisjalkapalloilijoden liitolle UNFP:lle, joka tuki hänen poikaansa julkisesti.

– Meillä ei ole sopimusta minkään seuran kanssa. En tiedä, kuka aloitti tämän huhun (Barcelonasta). Meillä ei ole oikeutta puhua yhdellekään seuralle ennen tammikuun ensimmäistä päivää emmekä tule tekemään niin.

Äiti Rabiot’n mukaan ei ole mitään mahdollisuutta, että hänen poikansa jäisi PSG:hen.

– Pitää paikkaansa, että puhun julkisuudessa harvoin. Minusta on parempi pysytellä varjoissa suuren osan ajasta. Mutta vaikka seuran presidentti on aina kertonut meille, että tämä seura on iso perhe – mihin minä uskonkin ja olen aina kunnioittanut sääntöjä ja protokollaa, en ikinä vähätellyt seuraa – niin minua kohtaan on hyökätty Antero Henriquen kautta, joten annan itselleni luvan murtaa hiljaisuuden ja vastata.

– (Viime) kesän siirtoaikana kerroin herra Henriquelle, että haluan Adrienin siirtolistalle, koska Adrien haluaa lähteä seurasta, ja tein sen varsin selväksi. En näe, miten olisin toiminut petollisesti. Barcelona teki tarjouksen ja PSG hylkäsi sen, mihin heillä on oikeus.

– Päätöksemme on lopullinen. Tämä tilanne on täysin rapistunut, ja tietä takaisin ei enää ole. Hyvin harvat ihmiset ovat rientäneet puolustamaan Adrienin tilannetta. UNFP:n tuki on tärkeää.

– Tilanne oli sama neljä vuotta sitten. Kun Adrien oli 19, hän ei vastustellut ja allekirjoitti jatkosopimuksen. Nyt hän on 23. Nyt hän ostaa vapautensa.