Athletic Bilbao yllätti marraskuussa, kun se solmi Iker Muniain kanssa pitkän jatkosopimuksen. Itse sopimus ei sinänsä ollut yllätys, vaan se, ettei siinä ollut lainkaan La Ligan sääntöjen edellyttämää ulosostohintaa.

Nyt baskiseura jatkaa samalla tiellä, sillä se sitoutti myös laitapuolustajat Mikel Balenziagan ja Óscar de Marcosin riveihinsä sopimuksilla, joissa ei ulosostopykälää ole. Kummankin jatkosopimukset ulottuvat kesään 2021. Balenziaga paljasti lauantain lehdistötilaisuudessa, että aloite ulosostopykälän jättämiseen tuli Muniainilta.

29-vuotias de Marcos on pelannut Athleticissa vuodesta 2009 lähtien. 30-vuotias Balenziaga puolestaan pelasi Athleticissa vuosina 2008-2011, ja jälleen yhtäjaksoisesti vuodesta 2013 lähtien. De Marcos on Athleticin tämän kauden peliaikakuningas.

– Olen Athleticin mies, ja tulen aina olemaankin. Athleticilaiseksi ei tarvitse vakuuttaa ketään, vaan se täytyy itse kokea, Athleticin verivihollisessa Real Sociedadissa uransa aloittanut Balenziaga kertoi lehdistötilaisuudessa.

– Alusta lähtien huomasin, että tämä seura on erilainen, kuin muut seurat, joissa olen pelannut.