Athletic ja Iker Muniain allekirjoittivat eilen viisivuotisen jatkosopimuksen. Uusi sopimus pitää Muniainin Bilbaossa vähintään kesään 2024 saakka.

Kyseessä on poikkeuksellinen jatkosopimus, sillä siinä ei ole ulosostopykälää. Espanjassa kaikissa sopimuksissa on oltava summa, jolla pelaajan voi ostaa ulos sopimuksestaan. Athletic ja Muniain halusivat yhdessä allekirjoittaa sopimuksen, jossa ei ole minkäänlaista pykälää.

Muniain kommentoi keskiviikkona uutta jatkosopimustaan Athleticin verkkosivuilla.

– Kyllä, se saattaa yllättää monet, mutta mielestäni kyseessä on kaikkien kannalta reiluin päätös. Seura on aina tukenut minua etenkin silloin, kun minulla on ollut vaikeita hetkiä. Tämä on siten kiitollisuuden osoitus siitä kannattajia, seurajohtoa ja seurapresidenttiä kohtaan. Athleticilla on ollut tapauksia, kun seuratoverini ovat lähteneet ja jättäneet pahan maun kannattajien suuhun. Tämä on osoitus uskollisuudestani Athleticia kohtaan, Muniain totesi.

– Unelmani on juuri tämä. Minulla on ollut tämä unelma siitä saakka, kun saavuin tähän seuraan. Haluan pelata koko urani tässä seurassa.

25-vuotiaalle Muniainille kuluva kausi on jo kymmenes Athleticin edustusjoukkueessa.