Kerroimme maanantaina siitä, kuinka Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Reus Deportiu on pahoissa talousvaikeuksissa. Reus ei ole pystynyt maksamaan pelaajilleen palkkaa koko kauden aikana ja sitä painavat miljoonavelat.

Hätäapuna La Liga -organisaatio tarjoutui maksamaan pelaajien palkat, jotta kausi saataisiin pelattua loppuun asti. AS:n mukaan pelaajat kuitenkin kieltäytyivät tästä sovintoesityksestä, ja niinpä Reusin loppu on lähellä.

Mikäli Reus ei löydä velkojensa maksamiseksi ratkaisua – eli käytännössä ulkopuolista rahoittajaa – uhkaa seuraa konkurssi ja katoaminen futiskartalta. Seuralla on tiettävästi velkaa noin viisi miljoonaa euroa.

Reusin pelaajat tapasivat keskiviikkona Madridissa La Ligan johtoa ja pelaajayhdistyksen edustajia. Pelaajien kanta on, ettei La Ligan tulisi vastata palkkojen maksusta. Sen sijaan he toivovat seuralta vastuunkantoa.

Reus harjoitteli torstaina jälleen normaalisti ja keskittyy nyt lauantaina pelattavaan otteluun Córdobaa vastaan. Näillä näkymin ottelu jää joukkueen viimeiseksi.

Mikäli seura ei löydä tiistaihin mennessä ratkaisua palkkarästien ja velkojen maksuun, vapautuvat joukkueen pelaajat ja seuran työntekijät sopimuksistaan. Pelaajat saisivat näin allekirjoittaa sopimuksen minkä tahansa seuran kanssa.

Reus Deportiu on Liga123:ssa, eli tuttavallisemmin Segundassa 17 kierroksen jälkeen sijalla 20, kerättyään 16 sarjapistettä. Sarjassa pelaa kaikkiaan 22 joukkuetta.