Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Reus Deportiua uhkaa kadotus.

Reus on hyvin pahoissa taloudellisissa ongelmissa. Seura ei ole maksanut pelaajilleen palkkaa koko kauden aikana. Kahdeksan miljoonan euron vuosibudjetilla operoivalla seuralla on myös velkaa viiden miljoonan euron edestä.

La Liga on tarjoutunut antamaan Reusille hätäapuna 700 000 euroa, jotta pelaajille voitaisiin maksaa. La Ligan tarkoituksena ei ole pelastaa koko seuraa, vaan hidastaa Reusin tuhoutumista niin, että kuluva kausi saataisiin pelattua normaalisti päätökseen.

Tällä hetkellä ei ole tiedossa, onko La Ligan avustus tullut perille ja onko pelaajille maksettu. Se on hyvin olennainen tieto, sillä mikäli ei ole, tästä päivästä alkaen Reusin pelaajat saavat anoa sopimustensa purkamista sopimusrikkomukseen vedoten.

Anomuksen käsittelyyn menee viisi päivää, minkä jälkeen anomuksen tehneet pelaajat ovat vapaita siirtymään muihin seuroihin.

Vaikka Reus saisi tarvittavat rahat kauden läpiviemiseksi, seuran isot taloudelliset haasteet jatkuvat. Käytännössä ainoa mahdollisuus seuran pelastamiseksi on se, että katalaaniseura löytää jostain tarpeeksi rikkaan omistajan, joka kuittaa velat. Huhuissa on puhuttu sekä Lähi-idästä kotoisin olevista sijoittajista että Barcelonan Gerard Piquén mahdollisista ostohaluista.