Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Sporting Gijonin kausi ei ole sujunut odotusten mukaisesti. Nousutaisteluun mukaan odotettu seura on tällä hetkellä sarjataulukossa 15. sijalla ja takaa voi tulla vielä kaksi joukkuetta ohi, kun ne pelaavat rästiottelunsa.

Gijonin heikko vire on suomalaisnäkökulmasta valitettava asia, sillä Huuhkajien Robin Lod siirtyi joukkueeseen viime kesänä kreikkalaisesta Panathinaikosista.

Lauantaina Gijonin heikot otteet jatkuivat, kun Real Oviedo oli sitä vahvempi 2-1-lukemin. Lod ei ollut ottelussa mukana, sillä hän on maajoukkueen kanssa valmistautumassa Unkari-otteluun.

Tuloksen myötä Gijon on voittanut ainoastaan yhden viimeisestä kymmenestä sarjaottelustaan. Copen Tiempo de Juegossa uutisoidaankin, että viimeisin tappio on saanut seurajohdon viimein reagoimaan tilanteeseen antamalla valmentaja Rubén Barajalle potkut.