Slovenian jalkapalloliitto on antanut potkut maajoukkueen päävalmentajalle Tomaž Kavčičille.

Päätös tuli AS-lehden mukaan vain tunteja sen jälkeen, kun Kavčič oli kyseenalaistanut maalivahti Jan Oblakin päätöksen vetäytyä tulevista maaotteluista ja syytti tätä valehtelusta.

Atlético Madridin avainpelaajiin lukeutuva Oblak halusi jättää loppuvuoden maajoukkuepelit väliin päästäkseen täyteen kuntoon pitkäaikaisten loukkaantumisongelmien jäljiltä.

– Kysyä keneltä? Mitä? Tämä on maajoukkue. Keneltä minun pitää kysyä? Pelaamaan maajoukkueeseen? Miksi? Mikä on viesti, joka tässä lähetetään? Mitä me sanomme muille? Kavčič sanoi median edessä.

– Minua ei voi syyttää. En välttämättä palaa tänne takaisin, mutta en ole syyllinen. Kaikki ovet ovat yhä auki. Niiden on oltava auki, mutta haluan puhua ihmisille kasvokkain – kaikkien kanssa – eikä hän puhu minulle.

Kavčič sanoo tunteneensa Oblakin siitä lähtien, kun tämä oli 16-vuotias. Valmentajan mielestä maalivahti mokasi.

– En puhunut hänen kanssaan ennen kuin puheenjohtaja puhui, ja he kertoivat minulle, mitä hän sanoi. En missään vaiheessa puhunut hänelle, ja hän kertoi valheita Madridista ilman minulle puhumista. En missään vaiheessa sanonut mitään, siinä ei ole järkeä. Sanon kuitenkin, että Slovenia tarvitsee häntä kaikesta huolimatta.