Barcelonan luottopuolustaja Gerard Piqué sai elokuussa vapaata Barcelonan harjoituksista matkustaakseen Yhdysvaltain Orlandoon neuvottelemaan tenniksen Davis Cupin tulevaisuudesta. Piqué on sijoittajaryhmä Kosmoksen perustaja ja puheenjohtaja, ja Kosmos suunnittelee tenniksen maajoukkueturnaukseen suurta mullistusta. Suunnitelmat hyväksyttiin jo kyseisessä kokouksessa, ja niiden on määrä astua käyttöön vuonna 2019.

Suunnitelman mukaan Davis Cupista aiotaan tehdä viikon kestävä 18 joukkueen turnaus. Mullistava ajatus ei ole kuitenkaan konservatiivissa tennispiireissä kaikkien mieleen, eikä varsinkaan itse pelaajien. Laajennettu turnaus kun leikkaisi tennispelaajien muutenkin vähäistä lepoaikaa entisestään.

Yksi lajin suurimmista legendoista, vääjäämättä peliuransa loppua lähestyvä Roger Federer varoitti Piquétä tämän sekaantumisesta tennismaailman asioihin.

[readmore from=Pique-Gerard]

– En ole vielä puhunut Gerard Piquén kanssa, mutta myönnän, että on aika outoa nähdä jalkapalloilijan saapuvan ja sekaantuvan tennisbisnekseen. Davis Cupista ei pidä tehdä Piqué Cupia, Federer jyrähti ennen US Openin alkua.

– Yleisesti ottaen olen innovaatioiden kannalla. Meidän lajimme kaipaa ajattelua laatikon ulkopuolelta. Tämä on kuitenkin vähän niin kuin Jenga-peliä: täytyy olla varovainen, ettei ota pois palikkaa, joka pitää koko rakennusta pystyssä.

– Hyvä puoli tässä sekaannuksessa on, että kaikkien on istuttava saman pöydän ääreen ja kuunneltava toisten toiveita, Federer summasi.

Lähde: ESPN