La Liga -sunnuntai käynnistyi maukkaalla derbyllä, kun Levante ja Valencia ottivat toisistaan mittaa derbyssä. Vauhdikkaassa ja tasokkaassa ottelussa päädyttiin lopulta 2-2 -pistejakoon. Näin viime kauden nelonen Valencia on kolmen ottelun jälkeen yhä voitoitta, ja kahdella pistellään sarjan häntäpäässä.

Levanten molemmat maalit viimeisteli ottelun ensimmäisellä puoliajalla 27-vuotias kärkimies Roger Martí. Levanten viimeisimmällä Segunda-kaudella 2016-2017 22 maalia paukutelleen Rogerin alkukauden vire on ollut huima, sillä hänen tilastoissaan on kolmen kierroksen jälkeen jo kolme maalia. Levante-kärjen koko viime kauden maalisaldo oli yhteensä kolme osumaa.

Talking LaLiga

@TalkingLaLiga
Three LaLiga goals for Roger Martí already this season. 💪

The assist from Enis Bardhi for Levante’s second was a thing of beauty. Criminally underused by Muñiz last season, but Paco López knows talent when he sees it.

Levante are unbeaten in their last 5 home competitive meetings with Valencia

Follow the action live -- whoscored.com/Matches/131636…
Levante 2-1 Valencia HT: Roger Marti has now scored as many league goals as he did in the entirety of last season (3) whoscored.com/Matches/131636… #LevanteValencia

Rogerin maalien välissä Denis Cheryshev oli tehnyt Valencialle tasoituksen, mutta tauolle mentiin kuitenkin kotijoukkueen 2-1 -johdossa. Tasoihin Lepakot nousivat 52. peliminuutilla, kun Dani Parejo iski rankkarista ottelun viimeisen osuman.

7 - @DaniParejo has scored seven of the last seven penalties that he has taken in @LaLiga. Reliable.

Varttitunti ennen täyttä aikaa Valencian vaihdosta kentälle ottama teinilupaus Ferran Torres hassutteli sen verran näppärästi, että Levanten laitapuolustaja Coke oli pakotettu ottamaan toisen varoituksensa. Lopun miesylivoimasta huolimatta Valencia ei kuitenkaan onnistunut nousemaan tasapeliin.

Valencia ei ole voittanut ainuttakaan kuudesta viimeisestä vierailustaan Levanten kotikentällä, vaan tuloksena on ollut kaksi tasapeliä ja neljä Levanten voittoa.