Real Sociedad lähtee kauteen uuden valmentajan voimin, kun se palkkasi joukkueen peräsimeen Leganésissa erinomaista työtä tehneen Asier Garitanon. 48-vuotias Garitano nosti pikkuseuran kolmannelta sarjaportaalta La Ligaan, ja piti sen siellä myös kahdella kaudella rajallisista resursseista huolimatta.

La Realin harjoituskausi on ollut nihkeä, ja se kärsikin vastikään tappiot Real Zaragozaa ja Athletic Bilbaota vastaan. Garitano kuitenkin painottaa, ettei tulos ollut otteluissa tärkeintä.

– Häviäminen suututtaa aina, mutta meillä oli selkeät tavoitteet näille neljälle harjoitteluviikolle, joilla teimme rajusti töitä. Teimme sen, mitä halusimmekin parantaa edelliseen harjoituskauteen verrattuna, ja nyt pienennämme kuormitusta ollaksemme mahdollisimman valmiina 18.8. Villarrealia vastaan, Garitano totesi Tiempo de Juegon haastattelussa Marcan mukaan.

Siitä Garitano on vakuuttunut, ettei joukkue ole vielä valmis, vaan vahvistuksia kaivataan yhä. Tarkemmin sanottuna ainakin kaksi.

– Kokoonpanostamme puuttuu tasapainoa. Olemme hankkineet vasta yhden pelaajan, Mikel Merinon. Jotain puuttuu vielä. On totta, että Héctor Moreno tuli myöhään takaisin MM-kisalomaltaan, ja (Adnan) Januzaj vasta muutama päivä sitten, mutta jotain muutakin puuttuu. Tarvitsemme ainakin kaksi pelaajaa lisää, jotta voimme olla kilpailukykyisiä La Ligassa.

Real Sociedadin tiedetään tavoittelevan joukkueeseensa Real Madridin laitapuolustaja Theo Hérnandezia. Garitano myöntää laitapakin tarpeen.

– Se on pelipaikka, jota halusimme vahvistaa alusta lähtien. Johtoporras hoitaa asiaa ja kertoo minulle, kun jotain uutisia on. Nyt varaudun aloittamaan kauden niillä pelaajilla, joita minulla on nyt jo käytössäni.

Mitään pitkän aikavälin tavoitteita Garitano ei halua joukkueelle asettaa.

– Ajatus on olla valmiina avauskierroksella ja pystyä haastamaan Villarrealin kaltainen joukkue. Sitten keskitymme seuraavaan peliin ja sen jälkeen sitä seuraavaan. En usko keskipitkän tai pitkän aikavälin tavoitteisiin, Garitano täräyttää.