Italiassa moni taho on innostunut Cristiano Ronaldon mahdollisesta Juventus-siirrosta. Eivät kuitenkaan Fiatin työntekijät.

Ronaldon siirto ja nelivuotinen sopimus maksaisivat Juventukselle tiettävästi noin 220 miljoonaa euroa (100 miljoonaa siirtoon ja 120 miljoonaa palkkoihin). Lehtitietojen mukaan Juve ei suinkaan yksin siirtoa maksa, vaan rahoittajaksi on tulossa autojätti Fiat.

Fiatin työntekijät ovat tiettävästi raivoissaan siitä, että heidän palkkansa on pysynyt kymmenen vuotta samana, mutta samalla Fiat syytää kymmeniä tai jopa satoja miljoonia euroja sponsorointiin.

– Ensin [Gonzalo] Higuaín ja nyt Cristiano Ronaldo? Mikä sääli. Fiatin työntekijät eivät ole saaneet palkankorotusta kymmeneen vuoteen. Cristiano Ronaldon palkalla voisi antaa kaikille työntekijöille 200 euron palkankorotuksen, tuotantoyksikössä työskentelevä Gerardo Giannone sanoi AS:n mukaan.

[readmore from=Ronaldo-Cristiano]

– Näiden kymmenen vuoden aikana palkasta on sulanut 10,7 prosenttia inflaatioon. Sitä ei ole koskaan korvattu meille. Samaan aikaan FCA (Fiat Chrysler Automobiles) käyttää vuosittain 126 miljoonaa euros sponsorointiin. Siitä 26,5 miljoonaa menee Juventukselle.

Agnellin perhe omistaa Juventuksen EXOR-holding-yhtiönsä kautta. EXOR omistaa myös noin 30 prosenttia Fiat Chrysler Automobilesista ja 23 prosenttia Ferrarista.