Barcelona on kiistänyt, että seuran entinen presidentti Sandro Rosell olisi laittomasti ostanut maksan seuran entiselle ranskalaispuolustajalle Éric Abidalille.

Nykyään seuran johtoportaassa työskentelevälle Abidalille, 38, tehtiin elinsiirto vuonna 2012, kun hänen maksastaan löydettiin kasvain.

Espanjalaismediassa on väitetty, että Rosell olisi ostanut maksan elinsiirtoa varten. Rosell pidätettiin viime vuonna rahanpesusta.

Barcelona on kiistänyt väitteet, kuten myös Abidal sekä sairaala, jossa pelaaja operoitiin. Barcelona lisäsi tiedotteessaan olevansa pettynyt siihen, miten ”näin herkästä aiheesta levitetään tällaista tietoa”.

Abidal edusti Barcelonaa vuosina 2007-2013, mutta oli noin kaksi vuotta sivussa edustusjoukkueen päivittäisestä toiminnasta terveystilanteensa takia.

BBC sai vahvistuksen Katalonian oikeusviranomaisilta, että Rosellia tutkittiin ”väitetystä laittomasta elinkaupasta”, mutta tutkinta päätettiin eikä syytettä nostettu. Myös Espanjan elinsiirtoja valvova viranomainen sanoi tutkineensa asiaa, eikä Abidalin maksansiirrossa havaittu epäselvyyksiä.