Zidane korvattu – kuka ottaa vetovastuun Espanjan maajoukkueesta?

© Kuva: Getty Images

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden

Real Madrid tiedotti tiistaina nimittäneensä Julen Lopeteguin uudeksi päävalmentajakseen.

Lopetegui, 51, on tehnyt mainiota työtä Espanjan A-maajoukkueessa, jonka ohjat hän otti heinäkuussa 2016. Hän ei ole hävinnyt otteluakaan La Rojan peräsimessä ja pyrkii jatkamaan samaa trendiä myös Venäjän MM-kisoissa, joiden jälkeen hän aloittaa uudessa tehtävässään Madridissa.

Yhden oven sulkeutuminen avaa kuitenkin toisen. Kuka ottaa Lopeteguin paikan Espanjan maajoukkueessa? Marca on listannut neljä mahdollista vaihtoehtoa.

1. Míchel González

Real Madrid -legenda Mícheliä povattiin Los Blancosin peräsimeen ennen Lopeteguin nimitystä, ja El Larguero on ehtinyt nostaa hänet jo ykkösvaihtoehdoksi maajoukkueeseen.

Hän on näyttäytynyt päävalmentajana jo useissa espanjalaisseuroissa sekä kreikkalaisessa Olympiakosissa ja ranskalaisessa Marseillessa.

Viime kausi Málagan kanssa sujui kuitenkin alle odotusten, ja Míchel vapautettiin tehtävästään tammikuussa joukkueen majaillessa sarjataulukossa viimeisenä.

2. Luis Enrique

Barcelonan entinen käskyttäjä on ollut sivussa valmentajan töistä nyt jo vuoden päivät.

Enriqueä on povattu monen eurooppalaisen suurseuran seuraavaksi päävalmentajaksi, mutta osa paikoista on ehtinyt mennä jo muille nimille.

Hänen etunaan olisi nimenomaan hänen taustansa Barcelonassa. Enrique tuntee ison osan Espanjan runkopelaajista jo entuudestaan erittäin hyvin.

Onko vielä 48-vuotiaana valmis tai halukas siirtymään maajoukkuevalmennukseen?

3. Albert Celades

Celades on tehnyt vakuuttavaa jälkeä Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Hän voisi olla liitolta helppo nimitys, joka tuntee kansallisen pelitavan lisäksi tulevaisuuden vastuunkantajat.

Onko kuitenkin vielä liian kokematon ykköspallille?

4. Aitor Karanka

José Mourinhon vanha apuvalmentaja Real Madridista sai näyttää kykynsä, kun englantilainen Middlesbrough pestasi hänet managerikseen vuonna 2013.

Karanka nosti Middlesbrough’n muutamassa vuodessa Valioliigaan, jossa kyyti oli kuitenkin kylmää, ja hän sai kenkää kauden loppupuolella.

Palasi Englannin Mestaruussarjaan tammikuussa Nottingham Forestiin, jonka hän johdatti vaatimattomasti sijalle 17.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden