Kun Brasilia voitti edellisen kerran jalkapallon maailmanmestaruuden vuonna 2002, joukkueen keskikentän pihkatappina hääri Gilberto Silva. 93 A-maaottelua urallaan pelannut Silva nousi joukkueensa avauskokoonpanoon vasta aivan kisojen alla Emersonin loukkaannuttua.

Torstaina alkavaan vuoden 2018 MM-turnaukseenkin Brasilia lähtee yhtenä suurimmista voittajasuosikeista, ja nyt Gilberto Silvan roolia hallinnoi Real Madridin Casemiro. Casemiro debytoi Brasilian A-maajoukkueessa jo 19-vuotiaana vuonna 2011, mutta Real Madridissa hän nousi luottomieheksi vasta Zinédine Zidanen aikakaudella, oltuaan paitsiossa niin Carlo Ancelottin kuin Rafael Benítezinkin miehistöissä.

Zidanen joukoissa Casemiro on ollut todellinen luottopelaaja, ja myös Gilberto Silva uskoo, että näistä tulevat Casemiron MM-kisat.

– Minun mielestäni Casemiro on yksi maailman parhaista puolustavista keskikenttäpelaajista, ellei paras, Silva kehuu Sky Sportsille.

– Minun eläkkeelle jäämiseni jälkeen kaikki Brasilian tämän pelipaikan pelaajat ovat pelanneet täysin eri tavalla. Jossain vaiheessa tontilla pelasi Paulinho yhdessä Ramiresin kanssa. Kumpikaan heistä ei pelannut keskikentän puolustavassa roolissa, mutta nyt sillä paikalla on Casemiro suojelemassa puolustuslinjaa. Se antaa hyökkääville pelaaville vapauksia.

– Casemiron rooli antaa Paulinholle vapauden liikkua eteenpäin. Se on hyväksi Brasilialle, sillä niin Paulinho voi edetä boksiin keskityksiä varten, Silva jatkaa.

Gilberto Silvaa kuvailtiin 16 vuotta sitten mieheksi, joka kantoi pianon Ronaldon, Ronaldinhon ja Rivaldon pimputeltavaksi. Kenties Casemiro toimii tällä kertaa pianonkantajana, jollaista Neymar, Philippe Coutinho ja Gabriel Jesus ovat kaivanneet.