Liverpool pelaa huomenna Mestarien liigan loppuottelussa Real Madridia vastaan.

Finaalia seurannevat kotisohviltaan myös Barcelonan Philippe Coutinho ja Luis Suárez, jotka aiemmin pelasivat Liverpoolissa. Coutinho vaihtoi leiriä viime talvena ja Suárez vajaa neljä vuotta sitten. Liverpoolin omistaja John Henry ei voi käsittää, miksi joku haluaisi siirtyä Liverpoolista muualle – edes Barcelonaan.

– Ehkä se johtuu siitä, että olen yhdysvaltalainen, mutta minun on hyvin vaikeaa ymmärtää, miksi ihmeessä joku haluaisi lähteä Liverpoolista, Henry sanoi AP:n haastattelussa.

– Seuralla on niin rikas historia ja perinteet. Miljoonat ihmiset kannattavat seuraa ympäri maailman. Liverpoolia kannatetaan käytännössä jokaisessa maailman maassa.

– Ei sitä haluaisi olla tilanteessa, jossa pelaajat haluavat lähteä muualle – edes Barcelonan kaltaiseen hienoon seuraan.

Purkaus ei jäänyt vain ihmettelyyn, vaan Henry haukkui samalla koko La Ligan. Henryn laskuopin mukaan La Ligassa on vain viisi hyvää joukkuetta.

[readmore from=Barcelona]

– On vaikeaa ymmärtää, miksi pelaajat haluavat mennä sarjaan, jossa kilpailu on niin heikkoa. Heidän on pelattava noin 30 turhanpäiväistä ottelua joka vuosi. He vain odottavat Mestarien liigan otteluita.

– Tänä viikonloppuna he [Coutinho ja Suárez] katsovat peliä tv:stä. He olisivat voineet olla pelaamassa.

Liverpoolin ja Real Madridin välinen Mestarien liigan loppuottelu pelataan huomenna klo 21.45 Suomen aikaa. Yle TV2 ja Viasat näyttävät ottelun.