Viikon päästä 73 vuotta täyttävä valmentajalegenda Jupp Heynckes joutui päästämään tiistaina irti haaveestaan lähteä toistamiseen eläkkeelle triplamestarina. Heynckesin valmentama Bayern München putosi Real Madridille Mestarien liigan välierissä yhteismaalein 3-4 (raportti toisesta osaottelusta tässä).

Heynckesin mielestä Bayern oli otteluparissa pelillisesti parempi, ja taisto ratkesikin pitkälti maalivahteihin. Bayernin Sven Ulreich teki toisessa pelissä emämunauksen, ja Real Madridin Keylor Navas puolestaan esitti tukun loistopelastuksia.

– Jos katsotaan molempia otteluita, niin me olimme parempia. Tämä oli meille iso pettymys, Heynckes aloitti AS:n mukaan.

– Tänään molemmat joukkueet olivat hyvää mainosta jalkapalloilulle. Madridin täytyy kiittää voitostaan Keyloria, joka oli ilmiömäinen. Hän teki todella hyviä paraatipelastuksia.

– 2-1 -maali oli kuitenkin meiltä lahja Madridille. Näimme, että he keskittyivät kotikentällään vain vastahyökkäyksiin. Siitä on kauan, kun olen viimeksi nähnyt näin hyvän Bayernin, ja se useista loukkaantumisista huolimatta. Meillä ei ollut hyökkäyksessä vaihtoehtoja, mutta silti Euroopassa nähdään tällaista futista vain harvoin, Heynckes ylisti omiaan.

Pettymyksestä huolimatta Heynckes on varma, että eläkkeelle lähtö on tällä kertaa lopullinen.

– Viimeinen pelini Mestarien liigassa oli jo vuonna 2013, kun löimme finaalissa Dortmundin. Minulla ei koskaan ollut aikomusta palata. Nyt tilanne on ehdottoman selvä. En palaa valmennushommiin, ja sillä selvä.

– Kovin moni 72-vuotias ei heittäydy tällaisiin seikkailuihin. Lähden pettyneenä, koska loimme näiden yhdeksän kuukauden aikana huikean ryhmän, joka ei kuitenkaan saa ansaitsemaansa palkintoa, Heynckes voivotteli.

Veteraaniluotsilta udeltiin luonnollisesti myös kantaa Ulreichin emämokaan.

– Svenillä on ollut mahtava vuosi, mutta tänään hänelle tuli oikosulku. Hän ajatteli ottaa pallon käsiinsä, tajusi sitten, ettei voikaan tehdä niin ja sitten hän alkoi hermoilla.