Real Madrid tulee pelaamaan kolmatta vuotta peräkkäin Mestarien liigan finaaleissa. Finaalipaikka varmistui maalirikkaan trillerin jälkeen Bayern Münchenia vastaan 2-2-tasatuloksella Bernabéulta.

Realin voitettua avausosan vieraissa 2-1, yhteismaalit menivät 4-3 Madridin hyväksi.

Isäntien sankariksi nousi etenkin toisella jaksolla häikäiseviä torjuntoja esittänyt Keylor Navas. Myös molemmat Realin maalit viimeistellyt Karim Benzema pääsi loistamaan.

Realin vastustaja selviää huomenna Liverpoolin ja AS Roman kohtaamisesta. Liverpool voitti kotonaan avausosan 5-2-lukemin.

Ottelun kulku

Bayern sai horjuutettua Madridia heti alkuun siirryttyään johtoon jo kolmannella minuutilla. Thomas Müllerin keskitys tuli boksin sisään Sergio Ramosin ja Raphael Varanen jaloista Joshua Kimmichille, jonka jälkeen saksalaispuolustaja ampui pallon ohi Navasin.

Real tuli tasoihin nopeasti tasoihin avauskympin jälkeen. Marcelo tarjoili keskityksen ja Benzema puski oikealta etutolpalta sisään.

29. minuutin kohdalla Marcelo leikkasi Cristiano Ronaldon syötön jälkeen uhkaavasti vasemmalta laidalta boksin sisään ja pääsi nokikkain Sven Ulreichin kanssa. Niklas Süle kuitenkin pääsi ennen laukausta ja väliin ja Bayern selvisi.

Avausjakson lisäajalla nähtiin vielä yksi kuohuttava tilanne. Kimmich keskitti ja pallo osui Marcelon käteen. Bayernin pelaajat viittoivat rangaistuspotkua, mutta sitä ei vieraille tuomittu.

Toinen jakso alkoi Realin kannalta loistavasti, kun Bayern sähläsi saksalaisten kannalta kohtalokkaasti. Corentin Tolisso syötti sokkona taakse ja maalivahti Ulreich jähmettyi täysin vastaantulossaan liukaustuen nurmelle. Kommunikointivirhe avasi Benzemalle tyhjän maalin iskeä isännät johtoon illan toisella osumallaan.

Real oli lähellä kolmatta maalia 54. minuutin kohdalla. Mateo Kovacic petasi keskityksellään Ronaldolle todellisen avopaikan, jonka portugalilainen onnistui kuitenkin tuhrimaan potkaisemalla pallon yläilmoihin.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Bayern tuli tasoihin. James Rodríguezin ensimmäinen veto osui puolustajiin, mutta kolumbialainen haki pallon takaisin. Kakkoslaukaus upposi matalana pienestä kulmasta Navasin taakse ja vieraat olivat ennen maalin päässä finaalipaikasta.

74. minuutin kohdalla Bayern painoi taas päälle ja Tolisso oli nousta sankariksi. Ranskalainen lähetti vaarallisen kääntölaukauksen lähietäisyydeltä, johon Navas reagoi uskomattoman nopeasti. Costaricalainen ryöväsi Bayernin loistavalla refleksitorjunnalla.

Neljän minuutin kuluttua Navas venyi seuraavaan urotekoon venymällä Thomas Müllerin puskupallon eteen. Saksalainen haki päällään oikeaa alanurkkaa, mutta Real-vahdin näpit tulivat jälleen tielle.

Ottelun lisäajalla Bayern jatkoi aggressiivisesti voittomaalin hakua Realin puolustaessa johtoaan. Ensin Mats Hummels puski kulmapotkusta ohi maalin.

Minuuttia myöhemmin Javi Martínezin syöttö vapautti Hummelsin rangaistusalueen sisällä vielä uuteen paikkaan, mutta tällä kertaa toppari haki vielä syöttöä vierelle Robert Lewandowskille. Syöttö otti pienen kimmokkeen ja Navas ehti näin väliin pelastamaan joukkueensa.

Lisämaaleja ei lopulta nähty ja 2-2-tulos siivitti Realin yhteismaalein 4-3.