Deportivo La Coruñan päävalmentaja Clarence Seedorf toivoo, että hänen entinen seuransa Real Madrid tekee Barcelonalle kunniakujan, kun joukkueet kohtaavat El Clásicossa toukokuussa.

Barcelonalla on mahdollisuus varmistaa La Ligan mestaruus sunnuntaina, kun se kohtaa Deportivon Estadio Municipal de Riazorilla. Katalonialaiset tarvitsevat mestaruuteen enää yhden pisteen.

Espanjassa on ollut tapana tehdä kunniakuja joukkueelle, joka on varmistanut mestaruuden jo ennen kauden päättymistä.

Real Madridin päävalmentaja Zinédine Zidane sanoi huhtikuun alussa, että hänen joukkueensa ei aio tehdä kunniakujaa Barcelonalle. Zidanen mukaan Barcelona oli rikkonut kunniakujaperinteen joulukuussa, kun Real Madrid oli juuri voittanut seurajoukkueiden maailmanmestaruuden.

Tuolloin Barcelona kieltäytyi tekemästä kunniakujaa, koska se ei itse ollut kyseisessä kilpailussa mukana.

Seedorf, 42, vietti omalla pelaajaurallaan Real Madridissa neljä vuotta voittaen seuran kanssa muun muassa La Ligan ja Mestarien liigan. Hollantilaislegenda toivoo, että hänen entinen seuransa ei lähtisi Zidanen valitsemalle tielle.

– Olen Madridista, mutta olen myös Uefan lähettiläs. Reilu peli on tärkeää. Kunniakuja on kaunis ele, sanoi Seedorf Marcan mukaan.

– Se on Espanjassa yleinen tapa, jolla voidaan opettaa nuorille kunnioituksesta. On tärkeää, että isot joukkueet ja pelaajat osallistuvat siihen.

– Edustan niitä arvoja, joita Uefa haluaa. Urheilulliset arvot ovat tärkeitä. Barcelona ei olisi sama seura ilman Real Madridia ja toisinpäin.