Guti jättää paikkansa Real Madridin Juvenil A -joukkueen päävalmentajana. Seuralegenda kertoi päätöksestään El Chiringuito -ohjelmassa.

– Nyt tarvitsen uusia haasteita. Minulle olisi unelma valmentaa Real Madridia [edustusjoukkuetta] tulevaisuudessa, mutta tulee hetki, jolloin on lähdettävä risteyksestä uuteen suuntaan, Guti sanoi.

Guti painotti, että päätös oli hänen omansa.

– Minulle tarjottiin jatkoa Juvenil A -joukkueessa, mutta tarvitsen uutta motivaatiota. Uskon, että [puheenjohtaja] Florentino Pérez on tietoinen asiasta.

Guti vihjasi, että hän olisi halunnut jo siirtyä hierarkiassa ylöspäin.

– Jos jatkaisin Real Madridissa, minun olisi päästävä Castillaan [Real Madridin kakkosjoukkue], ja siellä on hieno valmentaja [Santiago] Solari. Minun on kehityttävä. Pelaajana voi olla useita vuosia samassa seurassa, mutta nyt koen olevani valmis seuraavaan haasteeseen.

Guti ei kertonut, mihin hän aikoo seuraavaksi suunnata.

– Olen saanut tarjouksia, mutta en ole päättänyt mitään. Odotan vielä oikein hyvää tarjousta. Yksi on tullut Espanjan ulkopuolelta.

Guti on toiminut valmentajana Real Madridin organisaatiossa kaudesta 2013-14 lähtien. Kauden 2015-16 hän veti Juvenil B:tä ja viimeiset kaksi vuotta Juvenil A:ta. Gutin alaisuudessa Real Madridin U19-ryhmä ylsi Nuorten Mestarien liigan välieriin viime kaudella. Samalla joukkue voitti myös historiallisen triplan Espanjan kansallisissa kilpailuissa.

[readmore from=Real-Madrid]

Seuraava askel Gutille olisi ollut Real Madrid Castilla, mutta Solari on näillä näkymin jatkamassa B-joukkueen luotsina. Tämä siitäkin huolimatta, että Castillan kausi Segunda B:ssä on ollut tuloksellisesti pettymys.

Helmikuussa, kun Real Madridin edustusjoukkue oli kompuroinut La Ligassa ja Copa del Reyssä, Guti sanoi, ettei hän miettisi hetkeäkään jos häntä pyydettäisiin Zinédine Zidanen korvaajaksi. Sittemmin Realin tulokset ovat etenkin Mestarien liigassa parantuneet, ja edustusjoukkue näyttäisi olevan jälleen melko kaukainen haave Gutille (lue Gutin helmikuiset kommentit tästä).