Arsène Wenger oli juhlittu mies ennen Arsenalin ja Atlético Madridin välistä Eurooppa-liigan välierien ensimmäistä osaottelua. Pelin jälkeen oli vähän toinen ääni kellossa.

Arsenal sai pelata 80 minuuttia ylivoimalla. Siitä huolimatta joukkue jäi kotinurmellaan 1-1-tasapeliin (lue raportti tästä). Pelin jälkeen Wengeriltä luonnollisesti tentattiin, mikä meni pieleen.

– Järjestimme esityksen, jollaisen halusimme järjestää, mutta tulos ei vastaa esitystämme. Kun johdimme 1-0, tehtävämme oli helppo: emme saaneet päästää heitä hyödyntämään pitkiä palloja, Wenger sanoi lehdistölle.

– He eivät kyenneet rakentamaan peliä ja luomaan siten paikkoja. Heidän ainoa mahdollisuutensa oli pitkä pallo. Takaiskumaalissa olimme vähän epäonnekkaita, koska sitä edelsi rike [Danny] Welbeckiin.

– Voimme kuitenkin katsoa vain peiliin tämän tuloksen myötä, sillä 1-0 olisi ollut täydellinen tulos kotona. Oli meistä itsestämme kiinni olla tekemättä virhettä. Meillä oli 20 laukausta maalia kohti. Manchester Unitedia vastaan meillä oli 33, mutta hävisimme pelin. Olemme siis nähneet tämän tarinan ennenkin.

[readmore from=Atletico-Madrid]

Wengerin mukaan nyt edessä on vaikea haaste, sillä Atléticon kyky suojella maaliaan kotinurmellaan on äärimmäisen kova.

– Tästä illasta jäi katkera maku, koska loimme tarpeeksi paikkoja päästäksemme finaaliin. Se kaduttaa. Emme olleet tarpeeksi kliinisiä ja valitettavasti päästimme maalin, joka asettaa meidät hyvin vaikeaan asemaan.

Toinen osaottelu pelataan ensi viikon torstaina.