Real Madridin entinen päävalmentaja José Mourinho ei kuulunut seuralegenda Iker Casillasin suurimpiin faneihin.

Nykyään Manchester Unitedin managerina toimiva Mourinho valmensi madridilaisia kolmen kauden ajan vuosina 2010-2013. Portugalilaisluotsilla oli takkuisa suhde Madridin pitkäaikaisen ykkösmaalivahdin Casillasin kanssa ja hän päätti siirtää Diego Lópezin joukkueensa ykköstorjujaksi.

Ennen Real Madridia Mourinho valmensi menestyksekkäästi Internazionale Milanoa, jonka hän johdatti triplamestaruuteen kaudella 2009-10. Tuolloin hänen luottovahtinaan toimi brasilialainen Júlio César.

Nykyisin kotimaansa suurseura Flamengossa torjuva César kertoi SporTV:n haastattelussa, että Mourinho moitti Casillasin pelaamista hänelle erikoisessa ajankohdassa.

Brasilia ja Espanja kohtasivat toisensa Confederations Cupin loppuottelussa vuonna 2013, samana kesänä, kun Mourinho jätti Madridin. César torjui Brasilian 3-0-voittoon Casillasin vartioidessa Espanjan maalia.

Ottelun jälkeen brassivahti osoitti kunniaa Casillasille pukemalla espanjalaisvahdin paidan ylleen, kun hän meni palkintojenjakoon. Pukukoppiin saapuessaan César huomasi, että Mourinho oli lähettänyt hänelle tekstiviestin.

– Huomasin puhelimessani viestin Josélta, kun tulin pukuhuoneeseen.

Mourinho oli ihmetellyt Césarin kunnianosoitusta nykyään Portossa pelaavalle Casillasille.

– Viestissä luki: ”Olet hullu. Hänen (Casillasin) pitäisi pukea sinun paitasi ylleen eikä toisinpäin.” Hän sanoi minulle, että torjuin paremmin yhdellä kädellä kuin Casillas kahdella.