Valioliigan Stoken hyökkääjä Peter Crouch toivoo, että hänen entinen joukkuekaverinsa, Atlético Madridin hyökkääjä ja seuraikoni Fernando Torres, palaisi kesällä Englannin pääsarjaan.

Torres, 34, kertoi hiljattain, että hän aikoo jättää kasvattajaseuransa Atléticon kuluvan kauden päätyttyä, kun hänen sopimuksensa päättyy.

Hän vietti seitsemän tapahtumarikasta kautta Englannissa Liverpoolissa ja Chelseassa vuosina 2007-2014. Crouch, 37, aloitteli juuri viimeistä kauttaan Liverpoolissa, kun Torres liittyi seuraan. Hän vitsaileekin Daily Mailin kolumnissaan, että ”El Niñon” saapuminen oli hänen Liverpool-uransa lopun alkua.

– Minusta oli tällä viikolla sääli kuulla, että Fernando Torres ei pääse lopettamaan uraansa Atléticossa. Hän tulee jättämään lapsuuden seuransa jo toista kertaa, kun hänen sopimuksensa päättyy kesällä.

– Hän lähti sieltä ensimmäisen kerran vuonna 2007 päättäen samalla kun hän minun urani Liverpoolissa. Ja millainen pelaaja hän silloin olikaan! Hän yllätti kaikki nopeudellaan, voimallaan ja maalintekotaidollaan sillä yhdellä kaudella, kun pelasimme yhdessä. Hän teki 33 maalia, joista 24 syntyi Valioliigassa.

Crouchin mukaan Torres erosi muista Espanjasta tulleista pelaajista positiivisella tavalla.

– Fernando ei ollut tyypillinen espanjalainen pelaaja. Hän ei erottunut joukosta teknisellä osaamisellaan. Hänessä oli enemmän englantilaista hyökkääjätyyppiä. Hän oli aggressiivinen ja suoraviivainen, mutta hänen viimeistelynsä oli armotonta.

– Me pelasimme yhdessä hyviä pelejä, mutta (manageri) Rafael Benítezillä oli tapana peluuttaa häntä yhdessä Steven Gerrardin kanssa. Heitä vastaan oli toisinaan mahdotonta pelata, ja se sai minut tajuamaan, että omat mahdollisuuteni olivat jäämässä vähiin.

Torresin edustajat ovat vihjailleet, että konkarihyökkääjän seuraava seura saattaa löytyä Euroopan ulkopuolelta, mutta Crouch haluaisi nähdä espanjalaiskärjen vielä kerran Valioliigan kentillä.

– Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, minne hän menee seuraavaksi. Ehkäpä Newcastle voisi olla vaihtoehto. Hän nautti Benítezin alaisuudessa pelaamisesta, ja siinä on manageri, joka voisi saada hänet taas huippukuntoon.