Entinen huippupelaaja Terry Gibson pitää Barcelonan tappiotonta kautta La Ligassa ”uskomattomana saavutuksena” viime kesän vaikeuksien jälkeen.

Katalonialaiset eivät ole hävinneet liigakentillä yli vuoteen. Edellinen tappio tuli 8. huhtikuuta 2017 Malagaa vastaan.

Komean putken myötä Ernesto Valverden suojatit johtavat sarjaa 11 pisteen erolla Atlético Madridiin. Jäljellä on seitsemän kierrosta.

– Lopulta kyse on kilpailujen voittamisesta. Tällä hetkellä he eivät ole voittaneet vielä mitään, mutta se on silti uskomatonta, Gibson kommentoi La Liga Weekly -podcastissa.

– Ehkä emme ole huomioineet tätä tappiotonta putkea riittävästi, koska siitä on vuosi, kun he hävisivät Málagalle. Tuomarille sarkastisesti taputtanut Neymar ajettiin ulos, ja Málagan Sandro Ramírez oli liekeissä. Kyseessä oli peli, joka käytännössä päätti heidän mestaruusmahdollisuutensa viime kaudella, hän jatkaa.

Gibson muistutti, että Barcelona kohtasi kesällä Neymar-katastrofin, jota kukaan ei osannut ennustaa.

– Se tapahtui kahden-kolmen viikon sisällä, jolloin siitä tuli realistista, että PSG halusi ja oli valmis maksamaan rahat hänestä. Joten heillä ei ollut suunnitelmaa sen varalle, ja siinä sivussa Real Madrid murskasi heidät kahdessa osassa (Espanjan Super Cupissa), hän totesi.

Gerard Piqué kommentoi julkisesti, että ensimmäistä kertaa hän tunsi olonsa kurjaksi ja ensimmäistä kertaa yhdeksään vuoteen seurassa hän tunsi Real Madridin olevan parempi joukkue. Joten kun katsoo heidän nykyistä putkeaan, se on aivan uskomaton saavutus.

Gibson ei kuitenkaan usko, että Barcelona pelaa koko liigakautta ilman tappiota. Hän povaa, että joukkueelle tapahtuu vielä jossakin vaiheessa lipsahdus.

Lähde: Sky Sports