Portugalilaistähti Luis Figon siirto FC Barcelonasta Real Madridiin kesällä 2000 on yhä tänäkin päivänä yksi jalkapallomaailman kohutuimmista kaupoista.

Vuosituhannen vaihteessa madridilaisseurassa järjestettiin presidentinvaalit ja altavastaajana kilpailussa ollut Florentino Peréz oli luvannut, että jos hänet valittaisiin presidentiksi, tulisi Figo siirtymään Santiago Bernabéulle.

Peréz uskalsi luvata siirron, sillä hän oli jo neuvotellut asiasta Figon ja hänen edustajansa kanssa.

Nyt Atlético Madridin ex-pelaaja ja Figon hyvä ystävä Paulo Futre kertoi siirrosta uusia yksityiskohtia.

– Kolme päivää ennen vaaleja, Figo tajusi, mihin oli lähtenyt mukaan. Hänen tyttärensä sai tappouhkauksia ja paljon muuta. Nämä asiat saivat aikaan sen, että hän alkoi katumaan, Futre kertoi El Chiringuitolle.

– Hän oli jo sanonut edustajalleen Jose Veigalle, että hän ei tulisi menemään Real Madridiin. Oli kuitenkin sovittu, että hänen täytyisi maksaa 35 miljoonaa euroa Real Madridille, jos hän ei siirtyisi.

– Minä tai Veiga emme ajatelleet, että Florentino voittaisi vaalit. Kun hän lopulta voitti ne, Veiga itki ja minä olin huolissani. Figon tulisi joko siirtyä Madridiin tai maksaa 35 miljoonaa euroa. Hänellä ei ollut tietä ulos.

Figo siis siirtyi Madridiin 60 miljoonalla eurolla ja vietti seurassa viisi vuotta, joiden aikana hän voitti muun muassa Mestarien liigan, kaksi Espanjan mestaruutta ja Ballon d’Orin.