Gianluigi Buffon joutui antautumaan Cristiano Ronaldolle kahdesti eilisillan Mestarien liiga -ottelussa. Real Madrid kaatoi Juventuksen puolivälierien ensimmäisessä osassa murskaavasti 3-0 (lue raportti tästä).

Buffon sanoi jo ottelun alla, että Ronaldon kohtaaminen aiheuttaa unettomia öitä. Puheet eivät olleet ihan katteettomia. Ronaldo ohitti Buffonin ensimmäisen kerran jo kolmannella minuutilla. 64. minuutilla nähtiinkin sitten yksi kilpailun historian komeimmista maaleista, kun Ronaldo ampui pallon verkkoon puhtaalla saksipotkulla.

Katso video Ronaldon saksipotkumaalista tästä.

72. minuutilla Ronaldo vielä vapautti Marcelon maalintekoon.

Ronaldo on nyt tehnyt peräti yhdeksän Mestarien liiga -maalia Buffonin selän taakse. Kukaan muu pelaaja ei ole pystynyt samaan. 0-3-kotitappio taas oli Juventuksen suurinumeroisin sen jälkeen, kun joukkue muutti nykyiselle stadionilleen syksyllä 2011.

OptaJose

@OptaJose
9 - Cristiano Ronaldo has scored more Champions League goals against Gianluigi Buffon than any other player (nine). Monster.

OptaPaolo

@OptaPaolo
3 - This is #Juventus' biggest home defeat in all competitions since the Bianconeri moved to their new stadium in September 2011. Thump. #JuveReal

[readmore from=Real-Madrid]

Ottelun jälkeen Buffonilta kysyttiin odotetusti Ronaldosta. Paljon nähnyt 40-vuotias maalivahti nosti portugalilaishyökkääjän kolmen muun legendan tasolle.

Lue tästä, miten Cristiano Ronaldo kommentoi maaliaan ja Juventus-faneilta saamiaan aplodeja.

– Ronaldo on voittajana ihan toisella tasolla. [Lionel] Messin ohella hän on ainoa [nyky-]pelaaja, joka kykenee johtamaan joukkueensa tärkeisiin voittoihin. Heitä voi verrata [Diego] Maradonaan ja Peléen.