Real Madrid ja Juventus kohtasivat viime kaudella Mestarien liigan loppuottelussa. Ensi viikolla joukkueet ovat jälleen vastakkain kyseisessä kilpailussa, kun ne kohtaavat puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa.

Otteluparista voisi nostaa esiin useita mielenkiintoisia kaksinkamppailuja, mutta ennakkoon odotetuin lienee 40-vuotiaan konkaritorjuja Gianluigi Buffonin ja Cristiano Ronaldon välinen asetelma.

Vastakkain tulee olemaan yksi lajin historian parhaista maalivahdeista ja ennätyksiä rikkova maalintekijä, joka on tällä hetkellä Mestarien liigan kaikkien aikojen maalipörssin ykkösenä.

Vastakkainasettelusta huolimatta Buffon kehui Cristianoa vuolaasti ennen joukkueiden ensimmäistä kohtaamista. Esiin nousi muun muassa portugalilaisen kehitys tuulen nopeasta laitahyökkääjästä kliiniseksi 9-paikan maalitykiksi.

– Vuosien varrella Ronaldo on oppinut, kuinka kehittää itseään urheilijana. Pelaajana hän käyttää vähemmän energiaa, mitä aikaisemmin, Buffon kehui

– Ihailen häntä suuresti, sillä hän on pragmaattinen henkilö, joka on hyvin selvä kaikessa, mitä tekee ja sanoo.

– Viime vuosina hän on mielestäni osoittanut olevansa todella älykäs, koska hän on muuttanut pelityyliään. Hän tekee kaiken sataprosenttisesti ja maalin edessä hän on murhaava.

Juventus-Real Madrid keskiviikkona 4. huhtikuuta