Lehtitietojen perusteella näyttää yhä vahvemmin siltä, että Barcelona saattaa menettää Samuel Umtitin tänä kesänä.

Umtitin sopimus päättyy kesällä 2021, mutta hänen ulosostosummansa on vain 60 miljoonaa euroa. Barcelona haluaisi neuvotella pykälää suuremmaksi, mutta Umtiti vaatii vastineeksi kovan luokan palkankorotusta. Lue tarkemmat tiedot aiheesta tästä.

Katalaanilähteiden mukaan Barcelonassa on jo alettu kartoittaa Umtitille korvaajaa. Aiemmin uutisoimme Mundo Deportivon tiedoista, joiden mukaan Barcelona olisi kiinnostunut Athletic Bilbaon 22-vuotiaasta Unai Lópezista ja Sevillan Clément Lenglet’stä, 22 (lue tästä). Molemmat maksaisivat Barcelonalle arviolta noin 30 miljoonaa euroa.

Aivan hiljattain katalaanilähteet kertoivat, että Barcelona on seuraillut viime viikkoina hyvin tiiviisti Ajaxin Matthijs de Ligtiä. Barcelonan kykyjenetsijät ovat olleet paikalla de Ligtin kolmessa viimeisimmässä ottelussa. 18-vuotias nuori toppari on hyvin lupaava, muttei ehkä ihan vielä sillä tasolla, että hän vois suoraan korvata Umtitin. De Ligtiä voitaneen siis pitää jokerikorttina, otsikon ”plus ykkösenä”.

Sport-lehden tuore uutinen on se, että Barcelona on kartoittanut nyt myös Bundesliigasta kaksi vaihtoehtoa Umtitille. Ensisijainen vaihtoehto olisi RB Leipzigin Dayot Upamecano, 19. Upamecano on nopea, vahva ja taitaa syöttämisen. Hän olisi siis kaikin puolin aika lailla sopiva suora korvaaja Umtitille. Ongelma on se, että Upamecanon sopimus ulottuu kesään 2021, ja Sportin mukaan hänen ulosostopykälänsä on 100 miljoonaa euroa. Se on liikaa.

[readmore from=Barcelona]

Toinen vaihtoehto voisi olla Schalken 21-vuotias Thilo Kehrer. Kehrer on monipuolinen pelaaja, joka voisi pelata topparin lisäksi puolustuksen molemmilla laidoilla. Barcelonan kannalta Kehrerissä hyvää on se, että hänen sopimuksensa umpeutuu jo kesällä 2019, joten Schalke lienee halukas myymään tänä kesänä. Hinta olisi arviolta noin 35 miljoonaa euroa.

Sportin mukaan on jopa mahdollista, että Barcelona tavoittelisi Kehreriä, vaikka Umtiti jäisi. Monipuolinen puolustaja kun on kesän hankintalistalla Antoine Griezmannin ja Arthurin lisäksi.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila