Samuel Umtitin sopimustilanne puhuttaa Kataloniassa.

24-vuotiaan topparin sopimus sinänsä ulottuu kesään 2021, mutta se sisältää yhden ongelman: ulosostopykälä on vain 60 miljoonaa euroa.

Barcelonalla on kiire nostaa ulosostopykälää, sillä useampi seura kykenee tätä nykyä maksamaan topparista 60 miljoonaa. Lehtitietojen mukaan Manchester United on jo ilmaissut kiinnostuksensa, ja joidenkin tietojen mukaan José Mourinho olisi jo jopa soittanut Umtitille ja tarjonnut tälle suurempaa palkkaa.

Palkka on nimenomaan nyt se, mistä homma hiertää. Jotta Umtiti suostuisi nostamaan sopimuksensa ulosostopykälää, Barcelonan on annettava jotain vastalahjaksi. Ja se jotain on tässä tapauksessa rahaa.

Katalaanilehti Sportin mukaan Umtiti haluaa kolminkertaistaa palkkansa. Se tarkoittaisi, että hän nousisi seuran palkkahierarkiassa samalle tasolle Andrés Iniestan ja Luis Suárezin kanssa. Sitä taas Barcelona ei voi hyväksyä.

[readmore from=Barcelona]

Tällä hetkellä osapuolet ovat vaatimuksissaan hyvin kaukana toisistaan. Sport kertookin, että neuvottelut ovat jäissä. Ongelma Barcelonan kannalta vain on se, että kesä lähestyy kovaa vauhtia. Jos ratkaisua ei siihen mennessä saada tehtyä, Man United (tai jokin muu seura) voi vapaasti tulla apajille.

Umtiti siirtyi Barcelonaan kesällä 2016. Seurassa tuskin kukaan osasi odottaa, että ranskalainen nousisi näin nopeasti joukkueen avainpelaajien ja pelillisten johtajien joukkoon. Jos olisi osattu odottaa, Umtitin sopimuksen ulosostopykälä olisi todennäköisesti alun perinkin nostettu paljon ylemmäs.