Real Madrid olisi epäilemättä mieluusti suonut Gareth Balelle maaottelutauolla vähän lepoaikaakin, mutta niinpä vain Walesin tuore maajoukkuevalmentaja Ryan Giggs kutsui miehen mukaansa ja vei tämän maailman ääriin. Wales kun kohtasi harjoitusmaaottelussa China Cupia isännöivän Kiinan.

Vaikka lentomaileja tulikin runsaasti, toiminee Kiina-ottelu Balelle erinomaisena itseluottamusbuustina. Bale nimittäin iski 6-0 -murskalukemiin päättyneessä ottelussa maajoukkueuransa ensimmäisen hattutempun ja nousi samalla Walesin kaikkien aikojen maalitilaston kärkeen. Aiemmalla ennätyksen haltijalla Ian Rushilla maajoukkuemaaleja on 28.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - Gareth Bale's hat-trick was his first at international level, making him the first player to bag a treble for Wales since Robert Earnshaw vs Scotland in 2004. Magician.

OptaJoe

@OptaJoe
29 - Gareth Bale is now the top scorer for the Welsh national team with 29 goals, breaking the record of 28 goals previously held by Ian Rush. Dragon.

Bale osaa totisesti toivottaa maajoukkuevalmentajat tervetulleiksi, sillä hän on tehnyt avausmaalin viimeisten neljän Walesin valmentajan pestien alussa kolmelle esimiehelleen.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - Gareth Bale has now scored the first goal under three of the last four managers of the Welsh national team (Brian Flynn, Chris Coleman and Ryan Giggs). Talisman.

Maalinteon Bale aloitti jo ottelun toisella minuutilla, ja 21. minuutilla hän lisäsi johdon 2-0:aan. Hattutemppu valmistui 62. minuutilla (tilanteeksi 0-6), ja heti maalinsa jälkeen Bale ja Walesin muutkin avainmiehet saivat tulla vaihtoon.

Kolmen maalin lisäksi Balelle merkittiin myös maalisyöttö Harry Wilsonin tekemään 0-4 -maaliin. Bale ei kuitenkaan ollut ainoa neljän tehopisteen mies, vaan Burnleyn hyökkääjä Sam Vokes kuritti kiinalaisia osaltaan kahdella maalilla. Vokes teki esityön Balen kahteen ensimmäiseen osumaan.

China Cupin loppuottelussa Wales kohtaa joko Uruguayn tai Tshekin. Maat ottavat toisistaan mittaa huomenna.