Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde ja keskikenttäpelaaja Sergio Busquets tukevat André Gomesia, joka kertoi hiljattain vaikeuksistaan seurassa.

Keäsllä 2016 Barcelonaan liittynyt Gomes, 24, kertoi Panenka-lehdelle, että hän ei ole viime aikoina nauttinut elämästään Katalonian suurseurassa, jossa pelaajilla on valtavat paineet onnistua.

Gomesista ei ole noussut varsinaista Barcelonan kannattajien suosikkia, ja hänelle on ajoittain myös buuattu otteluissa, millä on ollut entistä ankarampi vaikutus hänen itseluottamukseensa.

Portugalilaispelaaja kertoi muun muassa, että hän ei ole välillä uskaltanut poistua talostaan ihmisten katseiden takia.

Valverde kehui Gomesin rehellisyyttä ja vakuutti, että haastattelu ei tule vaikuttamaan hänen joukkuevalintoihinsa.

– Tämä ei ole mitenkään uusi asia jalkapallossa, tällaista tapahtuu paljon. Se oli häneltä rohkea teko sanoa julkisesti, että hänellä on vaikeuksia, sanoi Valverde FourFourTwon mukaan.

– On pelaajan vastuulla nousta esiin ja näyttää hyvät puolensa. Fanien tehtävä on tukea, mutta se tuki on myös ansaittava.

Busquetsin mukaan muut Barcelonan pelaajat tekevät kaikkensa helpottaakseen Gomesin oloa.

– Me tiesimme siitä hieman, mutta me olemme kollegoja ja me yritämme olla hänen kanssaan.

– Mutta hän on se, joka käy näitä asioita läpi ja miettii niitä kotona. Meidän on oltava positiivisia ja yritettävä auttaa häntää saavuttamaan tärkeitä asioita, sanoi Busquets faneja puhutellen.

– Meillä menee (joukkueena) hyvin, mutta se ei ole hyvä asia, että hänellä on tällainen olo. Me yritämme kaikki mennä samaan suuntaan.

– Loppujen lopuksi me olemme Barcelona, ja täällä tapahtuu koko ajan kaikenlaista. Jokainen asettaa itselleen henkilökohtaisia tavoitteita.

– Tämä (Gomesin tapaus) todistaa sen, että me olemme kaikki ihmisiä. Meillä kaikilla on ongelmia, ja jotkut pystyvät käsittelemään niitä paremmin kuin toiset.

– Ollakseen menestyvä, tarvitaan yhdistelmä kaikkea, mutta en sano, etteikö hän olisi valmis.