© Kuva: Getty Images

AS: Neymar-huhut roihahtivat liekkeihin – Real Madrid saamassa jättimäisen rahoittajan siirtoa varten

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden

Voisiko Neymarin siirto PSG:stä Real Madridiin sittenkin toteutua?

Eilen kerroimme AS:n pohjalta, että Real voisi rahoittaa siirron säästöillä ja peräti kuuden pelaajan myynnillä (lue tästä, ketkä lähtisivät myyntiin). Nyt noita myyntejä ei välttämättä tarvitsisikaan tehdä – ainakaan ihan noin suuressa mittakaavassa. Mukaan on nimittäin astumassa sellainen peluri, jolla rahaa riittää.

AS kertoo etusivun jutussaan, että urheilujätti Nike on halukas rahoittamaan osan Neymarin siirrosta, jonka epäillään kustantavan 400 miljoonaa euroa. Nikelle liike olisi luonnollisesti strateginen, sillä yhtiö käy jatkuvaa kaksinkamppailua Adidaksen kanssa, mitä tulee suurseurojen paitasponsorointiin.

Real on ollut Adidaksen ”tallissa” vuodesta 2012. Tuolloin osapuolet solmivat vuoteen 2020 ulottuvan sopimuksen, joka takaa Realille 40 miljoonan euron vuosittaiset tulot. Kuulostaa paljolta, mutta nykymaailmassa se on oikeastaan aika vähän.

Aivan hiljattain on nähty useampia tapauksia, joissa suurseurat ovat neuvotelleet paitasopimuksensa uusiksi. Esimerkiksi vuonna 2016 Nike teki Barcelonan kanssa sopimuksen, joka takaa katalaaniseuralle vuosittain 105 miljoonaa euroa. Summa voi nousta jopa 155 miljoonaan tiettyjen ehtojen täyttyessä. Manchester United puolestaan saa Adidakselta 85 miljoonaa per vuosi, kymmenen vuoden ajan.

Jos uudelleenjärjestely ei ole onnistunut, sopimuksia on irtisanottu ennenaikaisesti. Esimerkiksi AC Milanilla oli Adidaksen kanssa sopimus vuoteen 2023 asti, mutta hiljattain Milan kertoikin, että ensi vuodesta lähtien paidat tarjoaa Puma. Samalla tavalla Chelsea vaihtoi Adidaksen Nikeen, ja sai samalla nostettua vuosiansioitaan noin 20 miljoonalla eurolla.

Football Leaks paljasti melko hiljattain, että Real ja Adidas neuvottelevat parannellusta sopimuksesta. Se olisi kokonaisarvoltaan miljardi euroa ja kattaisi kymmenen vuotta (eli vuosittain 100 miljoonaa). Tämä on nyt AS:n mukaan se rako, johon Nike haluaa iskeä. Tukirahoitus Neymar-kauppaan voisi auttaa kaappaamaan Realin Niken talliin vuosikausiksi eteenpäin.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden