Real Madrid ja Neymar. Siinä pari, jota on soviteltu viime viikkoina tiiviisti yhteen.

Eri lehdissä on vihjailtu siihen malliin, että juuri Realiin Neymar haluaisi siirtyä. On jopa sanottu, että Neymar ei aikoisi enää yhtään ottelua PSG:n paidassa pelata. Hintalappukin on jossain määrin tiedossa: 400 miljoonaa euroa.

Kuulostaa järjettömältä hinnalta, mutta voisiko Realilla sittenkin olla varaa Neymariin? Periaatteessa kyllä, sillä Real tekee joka vuosi reilusti voittoa, minkä lisäksi seuran pelaajaliikenne on talouden osalta ollut plus-merkkistä jo useamman vuoden ajan. Rahaa on siis jäänyt säästöön.

[readmore from=Neymar]

Madridilaislehti AS kertoo verkkosivuillaan, että Real voisi rahoittaa Neymar-kaupasta noin 160 miljoonaa kajoamalla säästöihin. Loput 240 miljoonaa saataisiin kasaan pelaajamyynneillä.

Lehden mukaan Real voisi laittaa myyntiin peräti kuusi pelaajaa. Gareth Balesta ja Iscosta voisi saada 75 miljoonaa kummastakin. Karim Benzeman voisi myydä 50:llä, Marcos Llorenten 15:llä ja Borja Mayoralin 7,5:llä. Dani Ceballoskaan ei olisi turvassa, vaan hänestä Real voisi saada Neymar-projektiin 17 miljoonaa.

Että sellaista. Se on sitten kokonaan toinen asia, olisiko tällaisessa kaupanteossa mitään järkeä.