Barcelona jäi Las Palmasia vastaan 1-1-tasapeliin eilen illalla pelatussa La Liga -ottelussa. Pistemenetyksen myötä Barcelonan johto Atlético Madridiin kutistui viiteen pisteeseen.

Barcelona-leiri ja katalaanilehdet olivat pelin jälkeen raivoissaan erotuomari Antonio Mateu Lahozin päätöksistä. Mateu Lahoz tuomitsi muun muassa Las Palmasille melko kevyen rangaistuspotkun, josta tasoitusosuma syntyi.

Cadena SER:lle tuomarityöskentelyä analysoiva entinen huipputuomari Eduardo Iturralde González oli samoilla linjoilla Barcelona-leirin kanssa. Iturralde Gonzálezin mielestä Mateu Lahoz teki monta karkeaa virhettä ottelun aikana.

Ensinnäkin, Iturralde Gonzálezin mielestä Las Palmasin maalivahti Leandro Chichizola olisi pitänyt ajaa ulos, kun hän koski kädellään palloon rangaistusalueen ulkopuolella aivan ensimmäisen puoliajan lopussa. Se esti samalla Luis Suárezin karkuun pääsemisen. Mateu Lahozin mielestä tapaus ei ollut lainkaan rikkeen arvoinen.

Iturralde González ei olisi myöskään tuominnut Las Palmasille rangaistuspotkua Lucas Dignen käsivirheen seurauksena. Se tosin jäi epäselväksi, tekikö Mateu Lahoz päätöksensä Dignen vai Sergi Roberton rikkeen vuoksi. Molemmat olivat melko tulkinnanvaraisia.

Lisäksi Iturralde Gonzálezin mielestä Las Palmasin Alejandro Gálvez olisi pitänyt ajaa ulos toisen puoliajan puolivälissä, kun hän taklasi Lionel Messiä. Mateu Lahoz päästi Gálvezin varoituksella.

Yhteenvetona: Mateu Lahozin tuomitessa Las Palmas-Barcelona 1-1, ei ulosajoja. Iturralde Gonzálezin mukaan Las Palmasin rangaistuspotkumaalin ei olisi koskaan pitänyt syntyä, minkä lisäksi kotijoukkueen olisi pitänyt joutua pelaamaan noin 25 minuuttia yhden miehen alivoimalla ja noin 20 minuuttia kahden miehen vajaalla.