Maanantain vastaisena yönä miljoonat ja taas miljoonat ihmiset liimaantuvat tv-vastaanottimien ääreen, kun Yhdysvalloissa pelataan Super Bowl, amerikkalaisen jalkapallon suurtapahtuma.

Lajin kestomenestyjä New England Patriots on esiintynyt Super Bowlissa peräti kymmenen kertaa – useammin kuin mikään muu seura. Kahdeksan näistä finaaleista on tapahtunut sen jälkeen, kun joukkueen valmentaja Bill Belichick ja legendaarinen pelinrakentaja Tom Brady saapuivat joukkueeseen vuonna 2000.

Torstaina Belichickin velvollisuus oli astella lehdistön eteen tulevaa loppuottelua pohjustamaan. Menestysvalmentaja tunnetaan kuivista mitäänsanomattomista vastauksistaan, eikä tämäkään kerta tuonut poikkeusta.

Super Bowl vetää valtavasti kiinnostusta ympäri maailman, ja niinpä lehdistötilaisuuteen oli matkustanut myös argentiinalainen lehtimies. Argentiinalaistoimittajan mieleen juolahti pyytää Belichickiä vertailemaan toisiinsa lajiensa kahta ehdotonta legendaa, 40-vuotiasta Tom Bradyä sekä yhtä kaikkien aikojen jalkapalloilijoista, Barcelonan Lionel Messiä.

Reportterin tavoitteena lienee ollut saada aikaan hyviä otsikoita kotimaassaan, mutta mies taisi jäädä tyhjin käsin. Vastauksesta päätellen Belichickillä kun ei tuntunut olevan aavistustakaan siitä, kuka Lionel Messi on.

– En ottaisi joukkueeseeni ketään muuta pelinrakentajaa mieluummin kuin Tomin, Belichickin vastaus kuului.

Henry McKenna

@henrycmckenna
Bill Belichick: “There’s no quarterback I’d rather have than Tom.”

Tuskinpa toimittaja kuitenkaan tarkoitti, että Messi voisi seurata Bradya Patriotsin pelinrakentajana. Eiköhän Messin ole parasta pysytellä leipälajissaan oikeassa jalkapallossa.

Lähde: For The Win