Espanyol aktivoitui siirtoikkunan loppumetreillä hankkimalla loppukauden lainasopimuksella Fiorentinasta kokeneen kolumbialaispelaajan Carlos Sánchezin. Helmikuussa 32 vuotta täyttävän Sánchezin lainaan ei sisälly osto-optiota.

Carlos Sánchez tunnetaan lempinimellä ”Roca”, eli ”Kallio”. Espanyolissa on nyt ”kaksi Kalliota”, sillä vahvoissa siirtohuhuissa ollut Marc Roca jäikin lopulta seuraan. Sekä Barcelonassa että Espanyolissa juniorina pelanneesta Rocasta oli erityisen kiinnostunut Leganés, mutta koska siirtokorvauksesta ei päästy sopuun, jäi 21-vuotias keskikenttäpelaaja sittenkin Espanyoliin.

Carlos Sánchezilla on kotimaassaan Kolumbiassa toinenkin lempinimi, ”Henkivartija”. Se juontuu miehen puolustusvoittoisesta pelityylistä. Keskikentän pohjapelaaja kun on ollut Kolumbian edustusasussa korvaamaton tuki puolustuslinjan pelaajille.

Sánchez on pelannut Kolumbian A-maajoukkueessa peräti 83 A-maaottelua (tekemättä otteluissa yhtään maalia). Hän oli isossa roolissa myös vuoden 2014 MM-kisoissa ja kahdessa viimeisessä Copa Américassa – toimien muun muassa Lionel Messin ja Neymarin päällystakkina.

Fiorentinassa peliminuutit ovat kuitenkin olleet tiukassa, joten Sánchez toivoo kevään Espanyolissa edesauttavan hänen mahtumistaan Kolumbian MM-ryhmään. Serie A:ssa Sánchez on mahtunut tällä kaudella avaukseen vain kolmesti.

Ennen Fiorentinaa Sánchez on pelannut muun muassa Elchessä ja Aston Villassa.

Lähde: AS