Real Madrid näyttäisi olevan valmis luopumaan monivuotisesta ykköstykistään Cristiano Ronaldosta, mutta esimerkiksi siirto takaisin Manchester Unitediin ei sujuisi asiantuntijan mukaan yksinkertaisesti. Sky Sportsin Guillem Balaguén mukaan englantilaisseura olisi erityisen hankalassa asemassa mahdollisen siirron kustannusten kanssa.

– Ronaldon viesti on se, että hän haluaa lähteä, ja Real Madrid vaikuttaa olevan halukas päästämään hänet lähtemään. Real haluaisi kuitenkin nähdä taistelun PSG:n ja Man Unitedin välillä, mutta tilanne on monimutkaisempi kuin pelkästään oleminen pelaajasta kiinnostunut, toteaa Balagué.

– Noin 44 miljoonan punnan vuotuisen nettopalkkavaatimuksen lisäksi Real vaatisi lisäksi noin 89 miljoonaa puntaa Ronaldosta, mikä on iso kuluerä 33 vuotta täyttävästä pelaajasta. Tässä on Unitedin pulma: seura ei voi olla osoittamatta kiinnostusta, jos Ronaldon vahvistetaan olevan saatavilla. Hänen siirtonsa vaativa valtava rahasumma ei ole kuitenkaan perusteltavissa.

Vuonna 2009 Manchesterista Madridiin siirtynyt Ronaldo on osunut tällä kaudella vain neljä kertaa La Ligassa. Balagué sanoo, että espanjalaisseura saattaa valmistautua tulevaisuuteen ilman portugalilaista.

– Kyse ei ole vain siitä faktasta, ettei hän tee paljon maaleja, koska olen sanonut jo muutaman vuoden ajan, että hänen fyysinen huippunsa on takanapäin. Tarkoitan sitä, että hän jatkaa maalien tekemistä tämän heikon vireen jälkeen, mutta hänen vaikutuksensa peleissä on pienenemässä.

– Vaikka hänelle luvattiin uusi sopimus viime kaudella Mestarien liigan loppuottelun jälkeen, hän ei ole saanut sitä. Näyttää siltä, ettei Realilla ole aikomusta jatkaa sitä, sillä viimeinen sopimus allekirjoitettiin marraskuussa 2016.

Balaguén mukaan myöskään Ronaldon vire ei viittaa siihen, että uusi sopimus pitäisi sorvata kiireellä. Madridilaisseura tarvitsee portugalilaista johtavaan rooliin.