Madridilaislehti AS uutisoi, että Cristiano Ronaldo haluaisi palata Manchester Unitediin.

AS:n mukaan Ronaldo on vihainen Real Madridin puheenjohtajalle Florentino Pérezille, joka tiettävästi on luvannut portugalilaiselle uuden sopimuksen. Sopimusta ei ole kuitenkaan kuulunut. Ronaldo on myös pettynyt siihen, että Real pyrkii jatkuvasti etsimään uutta galácticoa sille pelipaikalle, jolla Ronaldo itse pelaa.

AS:n mukaan tapaus on edennyt jo niin pitkälle, että Ronaldo on ilmoittanut lähtöpäätöksestään sekä joukkuekavereilleen että Unitedille.

Ensimmäinen kerta 2012

Tuore uutinen voi järkyttää joitain Ronaldo- ja Real Madrid -faneja, mutta syytä huoleen ei ole, mikäli historiaa on uskominen. Tämä kun ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Ronaldon väitetään olevan lähtökuopissa.

Ensimmäisen kerran näin tapahtui vuonna 2012. Ronaldo oli aloittanut neljännen kautensa Real Madridissa, eikä paranneltua sopimusta ollut kuulunut.

– Olen surullinen ja seura tietää sen, Ronaldo sanoi tuolloin.

Seuraavana kesänä, juuri ennen kuin Real osti Gareth Balen, seura tiedotti tehneensä kesään 2018 ulottuvan jatkosopimuksen Ronaldon kanssa.

Toinen kerta 2015

2. marraskuuta 2015 Ronaldo antoi paljon puhuvan lausunnon saksalaiselle Kicker-lehdelle.

– Lähtö Madridista? Miksei?

Kun Ronaldo vielä tapasi PSG-pomo Nasser Al-Khelaifin, ja tiettävästi sanoi silloiselle PSG-luotsi Laurent Blancille ”haluan pelata joukkueessasi”, huhut ryöpsähtivät ilmiliekkeihin.

No, Ronaldo ei kuitenkaan PSG:hen lähtenyt. Aika lailla vuosi tuon tapauksen jälkeen Real Madrid julkisti jatkosopimuksen, joka ulottui kesään 2021. Merkittävänä tekijänä sopimuksen taustalla pidetään valmentajanvaihdosta Rafa Benítezistä Zinédine Zidaneen. Zidane sanoi pian valintansa jälkeen, että ”hänen on pelattava uransa loppuun täällä”.

Kolmas kerta 2017

Joukkoon mahtuu vielä yksi tapaus. Viime kesänä portugalilaislehti A Bola uutisoi, että Ronaldo haluaa lähteä. Ronaldo oli tiettävästi tyytymätön siihen, miten vähän Real Madrid auttoi häntä verosotkujen hoitamisessa.

– Minulla ei ole koskaan ollut ongelmia Englannissa, siksi haluaisin palata sinne, Ronaldo tiettävästi sanoi oikeudenistunnossa.

[readmore from=Ronaldo-Cristiano]

Asia eteni COPE:n tietojen mukaan niin, että Zidane soitti Ronaldolle ja pyysi tätä jäämään (lue tästä). Ronaldo oli edelleen sitä mieltä, että hän haluaa pois Real Madridista ja Espanjasta.

Tarkoituksellinen vuoto?

No, eipä ole toistaiseksi lähtenyt. Sikäli tuore AS:n uutinen lähtöhaluistakin voi olla puhdas ankka tai ehkä todennäköisemmin jonkin tahon tarkoituksellinen vuoto.

Mitä Ronaldon leiri sitten voisi haluta? Ei varmaankaan pidennettyä sopimusta, mutta hyvin mahdollisesti paranneltua sopimusta. Viimeksi allekirjoitetun jatkosopimuksen jälkeen kun Lionel Messi on tullut tienesteissä rinnalle ja reilusti ohi.

Näin paljon Lionel Messi tienaa joka ikinen päivä.

Forbesin mukaan Ronaldon palkka- ja voittobonukset olivat viime vuonna 58 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria (48 miljoonaa euroa). Tuoreiden Football Leaks -paljastusten mukaan Messi tienaa uuden sopimuksensa myötä vuositasolla 104 miljoonaa euroa.