La Liga -lauantai käynnistyi todellisella sokkituloksella, kun Girona riepotteli sarjan peränpitäjä Las Palmasia tylyin tennisnumeroin 6-0. Murskavoitossa tehtiin samalla monenlaista tilastohistoriaa.

Vielä avausjaksolla Las Palmas roikkui isäntiensä kyydissä, sillä tauolle mentiin 1-0 -lukemissa. Toisella puoliajalla kanarialaisia kuitenkin kohtasi sulkasato, kun Girona mätti vieraidensa verkkoon viisi maalia vain 22 minuutissa (ajassa 57′-79′).

Ensimmäisen puoliajan ainoasta maalista vastasi Cristhian Stuani, joka vei Gironan johtoon rangaistuspotkusta. Uruguaylaishyökkääjä joutui kuitenkin tulemaan puoliajalla vaihtoon loukkaantumisen takia.

Kokeneen Stuanin korvasi kentällä 23-vuotias kenialainen Michael Olunga, josta tuli illan ylivoimaisesti suurin sankari. Olunga oli pelannut ennen lauantaita La Ligaa yhteensä 92 minuuttia neljässä eri ottelussa, mutta tänään hän pani tuulemaan. Olunga takoi yhden puoliajan aikana kolme maalia ja antoi yhden maalisyötön.

Siten Olungalla on nyt enemmän maaleja tällä kaudella kuin vaikkapa Real Madridin Karim Benzemalla. Samalla mies tuli tehneeksi monenlaista tilastohistoriaa. Hattutemppu oli Gironan pääsarjahistorian ensimmäinen, ja jo ensimmäinen maali ylipäätään ensimmäinen kenialaispelaajan tekemä maali La Ligassa.

Abdinoor Aden™

@Abdynoor
DOUBLE HISTORY:
Kenyan striker #MichaelOlunga makes history by becoming the first player to score a hat trick for SPANISH CLUB Girona FC ( @GironaFC ) in the Spanish La Liga. He will undoubtedly be rewarded LA LIGA player of the week.
First Kenyan to fire up La Liga!

Carol Radull

@CarolRadull
Michael Olunga becomes the first Kenyan to score in #LaLiga and the first Girona player to score a hatrick EVER! #TheScoreKE

Jonas Adnan Giæver

@CheGiaevara
As mentioned by the commentator here now; Michael Olunga now has more goals in 35 minutes of this game than Karim Benzema has the entire season.

Olunga pelaa tällä kaudella Gironassa lainalla kiinalaisesta Guizhou Chichengistä, jonka paidassa hän teki viime kaudella kaksi maalia yhdeksässä ottelussa. Sitä ennen, kaudella 2016 Olunga heilutteli verkkoja Allsvenskanin Djurgårdenissa, jossa hän pääsi ehdolle sarjan parhaaksi tulokkaaksi.

Gironan kahdesta muusta maalista vastasivat Borja García ja Portu.

Murskalukemat sivusivat Gironan seurahistorian suurinta voittoa, edellisen 6-0 -voiton oltua vuodelta 1958. Pääsarjassa Girona pelaa nyt ensimmäistä kauttaan.

OptaJose

@OptaJose
6 - @GironaFC equal their biggest ever win at home in their history (6-0 vs Avilés in 1958). Records.

Las Palmasin puolustuspään ongelmat alkavat olla jo historiallisen vaikeita. Siitä lähtien, kun La Ligaa on pelattu 20 joukkueella, ei yksikään joukkue ole päästänyt sarjan puoliväliin mennessä niin paljoa maaleja kuin Las Palmas (46.)

OptaJose

@OptaJose
46 - Since La Liga has 20 teams, no side have conceded more goals after 19 MD in La Liga history than @UDLP_Oficial this term (46 goals). Hint.