Barcelonassa täydelliseen sivustakatsojan rooliin ajautuneen Arda Turanin tulevaisuudesta on riittänyt kesästä lähtien paljon puhetta. Camp Noulla ei tunnu paikkaa turkkilaiselle löytyvän, mutta kallis palkka ja hintalappu ovat tehneet myynnistäkin vaikeaa.

Viime viikkoina Turania on viety huhuissa ensisijaisesti takaisin kotimaahan Turkkiin, mutta Mundo Deportivon mukaan tämä kuvio on vastatuulessa. Keskikenttäpelaajan edustaja Ahmet Bulut neuvotteli jo siirrosta Besiktasiin, mutta keskustelut tuntuvat ajautuneen umpikujaan. Yhteisymmärryksen puuttumisen uskotaan johtuvan ennen muuta taloudellisista aspekteista.

Nyt Turan edustajineen on kääntänyt katseensa kahteen suuntaan: Serie A:han ja Valioliigaan. Kesällä Turania huhuttiin lähinnä Arsenaliin, mutta tuo huhuilu on vaiennut jo ajat sitten. Nyt puhutaan AC Milanista ja Evertonista.

Ongelma on silti edelleen raha. Turan ansaitsee Barcelonassa 7 miljoonaa euroa per kausi, ja sopimusta on jäljellä vielä kaksi ja puoli kautta. Tulotasostaan mies ei halua missään tapauksessa tinkiä. Eikä Barcelonakaan halua miestä kovin halvalla päästää lähtemään, vaan siirtosummaksi arvioidaan 20 miljoonaa euroa.

Mikäli siirtoa ei saada aikaiseksi, on Turan valmis jäämään Barcelonaan ja taistelemaan peliajasta. Tuo taistelu kuulostaa tosin jo etukäteen hävityltä, sillä toistaiseksi Turan ei ole saanut uudelta valmentajalta Ernesto Valverdeltä minuuttiakaan peliaikaa. Turanin omissa toiveissa olisi saada selkoa jatkosta jo tammikuun ensimmäisen viikon aikana.