Suomen historiassa tuskin on vierähtänyt ainuttakaan jalkapallokautta ilman, ettei jonkin seuran kannattajia olisi joko keväällä tai syksyllä hälytetty talkoisiin futiskenttää lumesta putsaamaan. Pääsarjatasoa myöten totta kai. Jos eteläisempää Suomea olisikin hellitty vähälumisemmilla ottelupäivillä, on vähintäänkin Rovaniemellä tai Kemissä saattanut tupruttaa viheriöntäydeltä lunta.

Eivät lumityötalkoot kuitenkaan ole mikään suomalaisten etuoikeus, vaan jopa lämpimänä tunnettua Espanjaa myöten saattaa ottelutapahtuman järjestäminen riippua kannattajien lumilapion käyttötaidoista.

Espanjan kolmannella sarjaportaalla Segunda B:ssä pelaavan Burgos CF:n sunnuntainen kotiottelu Barakaldoa vastaan oli vaarassa peruuntua sikäläisittäin harvinaisen kovan lumipyryn takia. Alkuperäiseen alkamisaikaan klo 12 pelin pelaaminen ei onnistunut, mutta aktiivisten talkoolaisten avulla kenttä saatiin pelikuntoon, ja peli pääsi alkamaan klo 17.

Burgos lähetti kannattajilleen avunpyynnön sosiaalisen median välityksellä. Myös 16 La Liga -kautta Athletic Bilbaossa ja Celta Vigossa pelannut Burgosin valmentaja Patxi Salinas apulaisineen osallistui ensimmäisten joukossa talkoisiin, jotta 12 200 katsojaa vetävän El Plantíon kenttä saatiin lumettomaksi.

Lähes nollakelissä pelattu ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Burgos on sarjassa omassa lohkossaan viidentenä ja mukana taistelussa sarjanoususta.

Burgos Club de Fútbol

@Burgos_CF
📸 @patxisalinas y @DAVIDCARNERO retiran la nieve acumulada sobre el césped de El Plantío a poco más de 5 horas para el comienzo del partido V @barakaoficial.

Burgos Club de Fútbol

@Burgos_CF
🌡☁️ Previsión meteorológica para el #BCFxBCF de esta tarde en El Plantío. Fútbol y manta son tradición en nuestra ciudad. 😏

Burgos Club de Fútbol

@Burgos_CF
📸 A falta de 4 horas para el comienzo del #BCFxBCF, ya se ha retirado la nieve de más del 50% del césped.

David Carnero

@DAVIDCARNERO
Lo de esta afición no tiene nombre , gracias a todos los que ayudaron ! Solo vale ganar ! 💪💪💪

Burgos Club de Fútbol

@Burgos_CF
📸 Ellos son los responsables de que a las 17:00 podamos disfrutar del #BCFxBCF, con su esfuerzo tendremos libres de nieve los accesos y el césped de El Plantío.

¡GRACIAS!

Burgos Club de Fútbol

@Burgos_CF

Burgos Club de Fútbol

@Burgos_CF
📸 Ellos son los responsables de que a las 17:00 podamos disfrutar del #BCFxBCF, con su esfuerzo tendremos libres de nieve los accesos y el césped de El Plantío.

¡GRACIAS!