Vankilaan heitetyn Barcan ex-puheenjohtajan asianajaja: ”Hänen perheellään ei ole rahaa edes ruokaan”

© Kuva: Getty Images

Puoli vuotta sitten vankilaan lähetetyn Barcelonan entisen puheenjohtajan Sandro Rosellin asianajaja Pau Molins on kertonut edustettavansa hankalasta elämäntilanteesta RAC1:n haastattelussa. Rosell tuomittiin vankilaan 15 miljoonan euron arvoisesta veropetoksesta.

– Se, että Rosell on vankilassa kertoo pahoista epäkohdista järjestelmässä. Mitä tapahtui ”syyttömyydelle, kunnes toisin todistetaan?” Se on todella valitettavaa, Molins sanoi.

– Kun tapauksesta kertoo kelle tahansa ulkomaiselle kumppanille, he eivät ymmärrä tuomarin ratkaisua. Sandro Rosellin tapauksen mittasuhteet ovat täysin epäsuhtaiset ja epäoikeudenmukaiset. Vankilaan lähettämistä pitäisi edeltää tuhat muuta tapaa hoitaa asia. Hänen passinsa oltaisiin voitu takavarikoida tai hänelle oltaisiin voitu panna seurantapanta.

Asianajaja kertoo myös siitä, kuinka lujille Rosellin vankila-aika on pannut miehen perheen.

– Heiltä on ulosmitattu kaikki, mikä oli Rosellin nimissä, huonekaluja myöten. Rosellin avioparilta ulosmitattiin 40 miljoonaa euroa, vaikka vain 15 piti ulosmitata. Perheellä ei ole rahaa edes ruokaan, vaan he elävät muun suvun almujen varassa. Heiltä vietiin jopa autot, Molins kertoo.

– Summa, joka heiltä on ulosmitattu, on kolme kertaa niin suuri kuin sen piti olla.

Molins kertoo, kuinka lehdistö kuuli Rosellin pidätysmääräyksestä ennen kuin mies itse. Rosell oli pelaamassa tennistä, kun hänen ystävänsä soitti ja kysyi, oliko hänet pidätetty. Rosellin kodin edessä oli kymmenittäin toimittajia odottamassa kansalliskaartin saapumista.

Asianajana pitää mahdollisena, että jutun taustalla on poliittista painostusta.

– Juridisesti ei ole hyväksyttävää, että Sandro Rosell on vankilassa. Siihen liittyy jokin salattu motiivi, ehkä painostusta muista maista? Kenties Yhdysvalloissa suututtiin siitä, että jalkapallon MM-kisat myönnettiin Qatarille eikä Yhdysvalloille, Molins arvelee.

Sandro Rosell toimi Barcelonan puheenjohtajana heinäkuusta 2010 tammikuuhun 2014.

Lähde: AS

 

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää