Pako Ayestarán teki viime viikolla jälleen La Liga -historiaa, sillä hän venytti yhä pidemmäksi omissa nimissään olevaa valmentajien tappioputkiennätystä. Las Palmasia valmentavalle Ayestaránille Levante-tappio oli La Ligassa jo kolmastoista perättäinen.

Marcan mukaan Pako Ayestaránin kohtalo on kuitenkin jo sinetöity. Ayestarán saanee kenkää jo ennen tulevan sunnuntain Real Sociedad -ottelua. Tuleva valmentajanvaihdos olisi tapahtuessaan Las Palmasille jo kauden toinen, sillä Ayestarán korvasi tehtävässä syyskuussa erotetun Manolo Marquézin.

Kanariansaarten Radio Marca kertoo, että Las Palmas on palkkaamassa tehtävään kovan kaliiperin nimeä. Ayestaránin seuraajaksi kaavaillaan argentiinalaista Juan Antonio Pizziä. 49-vuotias Pizzi on valmentanut lähinnä chileläisiä, meksikolaisia ja argentiinalaisia seuroja, mutta hän käväisi kaudella 2013-2014 myös Valenciassa.

Parhaiten Pizzi tunnetaan kuitenkin Chilen nimekkään maajoukkueen peräsimestä. Pizzi johdatti Chilen vuonna 2016 Copa América Centenarion mestariksi sekä viime kesänä Confederations Cupin loppuotteluun Saksaa vastaan. Pesti Chilen luotsina päättyi kuitenkin katastrofiin, kun vakuuttavaa jälkeä viime vuosina tehnyt maajoukkue ei onnistunut selviytymään ensi kesän MM-turnaukseen.

Pelaajaurallaan vuosina 1991-1998 La Ligassa pelannut Pizzi voitti kertaalleen Tenerifen riveissä koko sarjan maalikuninkuuden. Kahden kauden ajan hän edusti myös Barcelonaa. Pizzi pelasi 22 ottelua myös Espanjan A-maajoukkueessa.

Pizzin kakkosvalmentajaksi uskotaan nousevan José Óscar ”Turu” Floresin, joka kuuluu Las Palmasin omiin seuralegendoihin. Valmentajanimityksen uskotaan tapahtuvan torstaina.

Meksikolainen Mediotiempo nostaa esille toisenkin vaihtoehdon, mikäli Pizzin kanssa ei päästäkään sopimukseen. Tämä on kokenut La Liga -luotsi Paco Jémez, joka toimii meksikolaisen Cruz Azulin valmentajana, mutta ei näillä näkymin ole jatkamassa sopimustaan joulukuun yli hyvästä menestyksestä huolimatta.