Toivottavasti Las Palmasissa paistaa aurinko ja on muuten mukavaa. Kanariansaarten pääkaupungin jalkapallon ystäville ei kentän puolella nimittäin päivä juuri paista.

Las Palmas hävisi sunnuntaina kotikentällään Levantelle 0-2 (maalintekijät toisella puoliajalla Cheick Doukoure ja Jason). Kun Málaga oli kukistanut samana päivänä Deportivon 3-2, merkitsi se sitä, että Las Palmas putosi La Ligan peränpitäjäksi.

Las Palmasille tappio oli La Ligassa kahdeksas perättäinen. Tappioputken varrella se on saanut nöyrtyä muun muassa Real Madridille ja Barcelonalle, mutta Levante kuului ehdottomasti vastustajiin, joiden kohtaamisesta voisi odottaa enemmänkin. Sarjanousija Levante ei nimittäin ollut voittanut La Ligassa kuuteen otteluun, eli kahta päivää vaille kahteen kuukauteen. Vieraskentällä täysi pistepotti oli Levantelle ensimmäinen.

Las Palmas on yksi neljästä kuluvan kauden aikana valmentajaa vaihtaneista joukkueista, mutta ei olisi ihme, vaikka se vaihtaisi pian uudelleenkin. Manolo Márquezin tilalle syyskuussa nimitetty Pako Ayestarán on nimittäin tehnyt surkeudesta jo taidetta.

Levante-tappio oli Ayestaránille jo 13. peräkkäinen La Liga -valmentajana. Hän venyttää ennätystä kokonaan uusiksi, sillä aiempi pisin putki päättyi 11. peräkkäiseen tappioon. Las Palmasissa Ayestarán on hävinnyt nyt kuusi peliä peräkkäin, ja seitsemän aiempaa tappiota tulivat Valenciassa kahden edellisen kauden aikana.

Colin Millar

@Millar_Colin
Pako Ayestaran's Las Palmas heading for a loss at home to Levante. It's his 13th consecutive defeat as manager in La Liga. A run which has spanned three separate seasons and two different clubs. Previous individual record in Spain's top flight was 11.

OptaJose

@OptaJose
13 - Pako Ayestaran has lost his last 13 La Liga games (12 goals scored and 36 conceded), the worst ever run of any manager in the competition. Precipice.

54-vuotias Ayestarán toimi 11 vuoden ajan Rafael Bénitezin apulaisvalmentajana Espanjassa ja Englannissa, mutta päävalmentajana La Ligassa ei vain kulje. Ayestarán on tällä hetkellä sekä Valencian että Las Palmasin seurahistorian kehnoiten menestynyt valmentaja. Valenciassa hän hävisi otteluistaan kaksi kolmasosaa (66,7%) ja Las Palmasissa toistaiseksi kaikki (100%).

Fran Martínez

@LaLigaenDirecto
#DATO Pako Ayestarán ha perdido 14 de los 18 partidos que ha dirigido en Primera:
> Peor entrenador en la HISTORIA del Valencia (66,7% de derrotas) y Las Palmas (100% derrotas)
> Primer entrenador en la HISTORIA que supera los 10 partidos seguidos perdiendo (lleva 13)

Ei sillä, hyvin ei mennyt edeltäjä Márquezillakaan, vaan Las Palmasin syöksykierre alkoi jo siitä, kun viime kaudella hyvää työtä seurassa tehnyt Quique Sétien ilmoitti lähtevänsä seurasta pitkään jatkuneiden sopimusneuvottelujen kariuduttua. Sétienin lähtöilmoituksen jälkeen Las Palmas on saanut vain 10 pistettä 22 ottelusta.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Las Palmas ha cosechado 3 victorias, 1 empate y 18 derrotas en 22 partidos de Liga desde que Quique Setién anunciara que no iba a seguir en el club.

Sen verran tylyt ovat Ayestaránin näytöt, että ei ihme, että seuran kannattajat kiehuvat Twitterissä raivosta. Eikä olisi ihme sekään, että neljättätoista perättäistä tilaisuutta putken katkaisemiseen Ayestarán ei enää saisi. Ensi sunnuntaina Las Palmas kohtaa vieraissa Real Sociedadin.